Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.02.2018 10:17

Podľa L. Sólymosa by olympiáda na Slovensku bola záťažou pre životné prostredie


Ilustračná snímka


Minister životného prostredia SR László Sólymos (Most-Híd) si myslí, že myšlienka spoločnej slovensko-poľskej kandidatúry na zorganizovanie zimných olympijských hier (ZOH) vo Vysokých Tatrách je síce pekná, ale jej realizácia by bola náročná.


Reagoval tak na utorkové (20. 2.) vyjadrenie predsedu NR SR Andreja Danka (SNS), ktorý označil spoločnú zimnú olympiádu za sen, ktorý netreba prestať snívať.       

Podľa slov šéfa envirorezortu by to bola obrovská záťaž pre životné prostredie, najmä v tatranskej oblasti.       

Myšlienku zorganizovania ZOH víta minister dopravy a výstavby Árpád Érsek (Most-Híd). "Jedna olympiáda môže mať pre štát obrovský zisk, napríklad čo sa týka turistiky," uviedol Érsek s tým, že ak je olympiáda zorganizované zle, nemusí to pre krajinu dopadnúť dobre. Doplnil, že takúto myšlienku je potrebné podrobne rozanalyzovať, pretože ide aj o výstavbu infraštruktúry v spolupráci s Poľskou republikou.       

Danko avizoval, že sa témou oživenia spoločnej kandidatúry chce opäť zaoberať na pôde parlamentu a jeho výborov. "Som presvedčený, že Slováci a Poliaci by olympiádu určite zvládli," zdôraznil predseda NR SR. Vychádza z presvedčenia o kvalite vzájomných slovensko-poľských vzťahov a intenzite vzájomnej spolupráce.        

Érsek si zároveň myslí, že po úspechoch slovenskej biatlonistky Anastasie Kuzminovej v kórejskom Pjongčangu by bolo potrebné oprášiť olympijskú rentu. "Športovec, ktorý skončí aktívnu športovú kariéru po dovŕšení 35. roku, by mal dostať doživotnú rentu," uzavrel.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2017
Nový poľsko-slovenský projekt prinesie rozhľadňu aj cyklotrasu
Vďaka cezhraničnej spolupráci vybudujú, okrem iného, novú cyklotrasu na slovensko-poľskej hranici. Bude kopírovať historickú cestu Jozefínka.
viac
25.07.2017
Jarmočný týždeň v Stropkove otvorí rezbársky plenér
Nádvorie historického kaštieľa v Stropkove sa počas nadchádzajúceho jarmoku zmení na tvorivú rezbársku dielňu. Mesto v spolupráci s poľskou Korczynou pripravujú realizáciu zaujímavého projektu pod názvom Karpatský plenér dreveného umenia.
viac
06.06.2018
Osobnosti horských zemí z Liptova
Prvá júnová sobota patrila Osobnostiam horských zemí. V poľskom mestečku Žywiec ich udeľovala odborná komisia slovenských a poľským osobnostiam v rôznych kategóriách. Dve kategórie ovládli šikovní Slováci.
viac
19.11.2020
Náučný chodník ukončený výhľadňou otvorili v mestskej časti Hrabové
Náučný chodník Za krásami bytčianskej prírody, ktorý končí výhľadňou, sprístupnili v stredu v mestskej časti Bytče Hrabové. Oba prvky infraštruktúry sú hlavným výstupom spoločného projektu Bytče a poľského partnera Gminy Strumień.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %