Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
15.04.2019 07:45

Podujatie Víno a kraslice v kaštieli priblížili atmosféru Veľkej noci


Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove pripravilo na Kvetnú nedeľu 14. apríla 2019 v kaštieli tradičné veľkonočné podujatie Víno a kraslice. Pre návštevníkov bol pripravený bohatý program v znamení blížiacej sa Veľkej noci. Na snímke pani Edita Sinčáková so svojimi veľkonočnými vajíčkami. FOTO TASR - Roman Hanc


Tradičné zvyky a jedlá spojené s veľkonočnými sviatkami patrili k podujatiu Víno a kraslice, ktoré sa túto Kvetnú nedeľu konalo v areáli trebišovského kaštieľa. Program prilákal stovky návštevníkov.


K ponuke patrili tvorivá dielňa v zdobení veľkonočných kraslíc, remeselné trhy, výroba veľkonočných dekorácií či ochutnávka jedál i tokajských vín. Tradičné jedlá a veľkonočné stolovanie prezentovali školy zo Slovenska, ale aj Poľska, Česka a Maďarska. Najmenší sa mohli tešiť z jazdy na historickom traktore s vlečkou. Program obohatili vystúpenia folklórneho súboru Gerečovka z Malých Ozoroviec.

"Naším cieľom je nielen priblížiť a spríjemniť blížiace sa sviatky, ale najmä poukázať na tradície, ktoré s Veľkou nocou súvisia, a zachovávať ich aj pre budúce generácie," uviedla pre novinárov riaditeľka Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína Beáta Kereštanová.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2016
Obľúbené Svätomartinské dni v Bratislave sa blížia
Svätomartinské dni, ktoré organizuje hlavné mesto začiatkom novembra 2016 pod záštitou primátora Iva Nesrovnala, už po deviatykrát oživia tradíciu svätomartinských osláv v hlavnom meste.
viac
20.12.2016
Stropkovčania sa pripravujú na jubilejné vianočné remeselné trhy
Mesto Stropkov sa chystá na jubilejný desiaty ročník Vianočných remeselných trhov. Tradíciu založili v roku 2007 a odvtedy je toto podujatie neodmysliteľnou súčasťou končiaceho sa adventu a príjemného očakávania Vianoc v meste.
viac
11.06.2021
Po Račianskom vinohradníckom chodníku bude premávať Račanská lokálka
Turistické prehliadky zamerané na gastronómiu, architektúru, históriu, ale aj ochutnávky slovenských vín, aj to prináša projekt Račanskej lokálky, ktorá začína premávať po Račianskom vinohradníckom chodníku v Bratislave. Milovníkov slovenského vína, jedla či histórie územia prevezie každý piatok.
viac
22.12.2023
Na vianočných remeselných trhoch v Stropkove pomôžu ľuďom v núdzi
Stropkovčania sa aj v tomto roku môžu tešiť na obľúbené Vianočné remeselné trhy. Uskutočnia sa vo štvrtok a piatok na Námestí SNP a organizátori očakávajú účasť takmer päťdesiatich predajcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %