Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
14.06.2019 07:25

Pojazdné predajne kávy od leta zavítajú aj do Žiliny


Jednou z lokalít, kde budete môcť stretnúť pojazdné stánky, je Mariánske námestie.


Dopriať si osvieženie počas nadchádzajúceho leta bez potreby návštevy cukrárne alebo kaviarne a osviežiť sa espressom, ľadovou kávou, kapučínom alebo limonádou. Takúto možnosť budú môcť využiť Žilinčania a návštevníci mesta počas nasledujúcich mesiacov.


Žilinská radnica totiž plánuje spustiť v meste pilotný projekt predaja kávy a nealko nápojov z pojazdných predajní.

V praxi to znamená, že vo vytipovaných lokalitách, prevažne v centre mesta by mohli obyvatelia a návštevníci mesta počas leta stretnúť predajcov, ktorí budú ponúkať občerstvenie priamo z pojazdných predajných stánkov. Samospráva v súčasnosti vytipovala 5 lokalít, v ktorých by mohla takáto forma predaja občerstvenia pre obyvateľov fungovať. Pojazdné stánky budú na Mariánskom námestí, Námestí Andreja Hlinku, v Parku Ľudovíta Štúra, na Bulvári a na ulici Na bráne. Záujemcovia, ktorí prejavili záujem o prevádzkovanie takejto služby, si aktuálne vybavujú potrebné povolenia, aby mohli svoje prevádzky spustiť už v priebehu júna.

„Aktuálne dolaďujeme posledné kroky, ktoré následne umožnia zaviesť do praxe tento spôsob predaja. Verím, že Žilinčania, ale aj návštevníci nášho mesta túto novinku privítajú,“ priblížil žilinský primátor Peter Fiabáne. Doplnil, že bližšie informácie o tom, kde sa tieto vytipované miesta nachádzajú a aké náležitosti je potrebné doložiť k žiadosti, získajú prípadní záujemcovia na Mestskom úrade v Žiline.

 

Autor: zdroj: www.zilina.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2017
Mesto poskytuje príležitosť talentovaným ľuďom
V Žiline sa konal seminár na podporu kultúrno-kreatívnej tvorby, na ktorom sa prezentovali aktivity podnikania a budovania start-up komunity v meste. V súčasnosti prebiehajú prípravy na otvorenie Kreatívneho centra. Pripravuje sa projekt, o ktorom môžete rozhodnúť aj Vy!
viac
20.10.2017
Nové priestory klientskeho centra MV SR poskytnú komplexné vybavenie občanov
V záujme skvalitnenia poskytovaných služieb a komplexného vybavenia občanov na jednom mieste oznamuje mesto Žilina, že dve pracoviská Mestského úradu v Žiline budú od 30. októbra 2017 presťahované do priestorov budovy Europalace Žilina, Vysokoškolákov 8556/33, Žilina.
viac
12.01.2019
Župa otvorila už dvanáste centrum odborného vzdelávania
Stredná odborná škola dopravná v Martine získala ako ďalšia škola v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja označenie Centra odborného vzdelávania.
viac
27.09.2022
Mestskí poslanci schválili zámer zriadiť kultúrno-kreatívne centrum
Žilinskí mestskí poslanci schválili na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v pondelok (19. 9.) zámer zriadiť kultúrno-kreatívne centrum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %