Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
26.03.2019 08:05

Poľovnícke slávnosti sa budú konať tento rok v kaštieli Betliar


Ilustračná snímka (tasr)


Celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni svätého Huberta, ktoré sa každoročne konajú v obci Svätý Anton v Banskoštiavnickom okrese, sa tento rok výnimočne uskutočnia v kaštieli Betliar v okrese Rožňava. Dôvodom je rekonštrukcia, ktorá tento rok svätoantonský kaštieľ čaká.


"Vzhľadom na to, že nás čakajú rekonštrukčné práce jednak na nádvorí kaštieľa, ale aj v jeho pivniciach, tak predpokladáme, že ten priestor nebude vhodný na zorganizovanie takéhoto veľkého podujatia, ktoré už má tradíciu a nejaký ten cveng," poznamenala Jana Slaná z oddelenia marketingu Múzea vo Svätom Antone.       

Spolu s ostatnými spoluorganizátormi preto hľadali náhradné priestory. Voľba padla na kaštieľ v Betliari, pri ktorom sa podľa Slanej nachádza aj veľmi pekný park. Program slávností je totiž už tradične nielen v samotnom kaštieli, ale aj v priľahlom parku.       

Program tohtoročných slávností bude skrátený. Podujatie sa nebude konať dva dni ako obyčajne, ale len jeden deň, a to v sobotu 7. septembra.       

Na celoslovenské poľovnícke slávnosti Dni svätého Huberta zavítajú každoročne do Svätého Antona tisícky návštevníkov. Tento rok sa bude konať ich 29. ročník. Podľa Slanej sa doteraz konalo podujatie vždy v priestoroch svätoantonského kaštieľa a priľahlého parku.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.08.2018
V kaštieli sa uskutoční premiérový historický festival
V Jablonici v okrese Senica sa v priestoroch kaštieľa, ktorý sa v súčasnosti rekonštruuje, uskutoční 1. ročník historického festivalu. TASR informoval spoluorganizátor podujatia Martin Oravec.
viac
21.08.2019
Dejiskom tohtoročných Dní sv. Huberta bude kaštieľ Betliar
Dejiskom tohtoročných Hubertových slávností bude netradične kaštieľ Betliar v okrese Rožňava. V poradí 29. ročník Celoslovenských poľovníckych slávností Dni sv. Huberta sa tu uskutoční v sobotu 7. septembra.
viac
18.05.2021
Západné krídlo kaštieľa vo Svätom Antone čaká rekonštrukcia strechy
Západné krídlo kaštieľa, ktorý je sídlom Múzea vo Svätom Antone, čaká rekonštrukcia šindľovej strechy.
viac
21.04.2022
Kaštieľ po rozsiahlej obnove a uvoľnení opatrení víta návštevníkov
Známy kaštieľ vo Svätom Antone v okrese Banská Štiavnica víta v týchto dňoch prvých návštevníkov po uvoľnení protipandemických opatrení a po rozsiahlej rekonštrukcii realizovanej počas uplynulých dvoch rokov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %