Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.10.2017 01:03

Poprad spustil dopravno-sociologický prieskum v domácnostiach


Snímka zdroj: (kamim.sk).


Mesto Poprad spustilo 9. októbra dopravno-sociologický prieskum, ktorého realizácia bude v popradských domácnostiach prebiehať až do 6. novembra.


„Hlavným cieľom je zlepšenie a zefektívnenie mestskej hromadnej dopravy v meste a odstránenie pretrvávajúcich problémov. Keďže tento zámer je možné dosiahnuť iba na základe presných a pravdivých informácií od veľkej vzorky obyvateľov mesta, chceme z tohto dôvodu požiadať obyvateľov o súčinnosť a pravdivé vyplnenie dotazníka za jednotlivých členov domácností," informoval Ľubomír Hán z oddelenia dopravy na Mestskom úrade v Poprade.       

Prieskum prebieha formou vyplňovania anonymného dotazníka prostredníctvom vyškolených anketárov, ktorí postupne navštívia jednotlivé domácnosti v meste. Tento prieskum je základom pre prípravu a realizáciu opatrení v oblasti dopravy a mobility, ktoré pomôžu podľa Hána zlepšiť dopravnú situáciu v Poprade a prispejú k zvýšeniu kvality života v meste.       

Výsledky prieskumu poskytnú samospráve údaje o dopravnom správaní obyvateľov, ktoré mesto následne použije pre spracovanie plánu dopravnej obslužnosti. „Využijú sa prioritne pri návrhu opatrení v rámci MHD v meste Poprad, ako aj pri tvorbe ďalších strategických dokumentov,“ uzavrel Hán.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2017
V Nitre pribudne takmer 14 kilometrov nových cyklotrás za 3,9 mil. eur
Mesto Nitra získalo dotáciu vo výške 3,7 milióna eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na budovanie nových cyklotrás.
viac
24.12.2017
Bratislavský Silvester 2017 ponúkne aj diskotéku pod holým nebom
Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta sa môžu na tešiť na odpočítavanie posledných sekúnd starého roka spojené so špičkovou svetelnou show v scenérii dunajského nábrežia. Centrálnou zónou silvestrovských osláv bude Námestie Ľ. Štúra a Hviezdoslavovo námestie v Starom Meste.
viac
27.08.2020
Primátori sú pripravení riešiť druhú vlnu pandémie nového koronavírusu
Primátori miest sú pripravení riešiť druhú vlnu pandémie nového koronavírusu. Pandemický plán považujú za dobrý a veľmi rozumný. Povedal to prezident Únie miest Slovenska (ÚMS) Richard Rybníček po stredajšom zasadnutí jej prezídia v Košiciach.
viac
11.11.2021
Vplyv zmeny klímy na život pociťuje 80 percent Slovákov
Osemdesiat percent Slovákov pociťuje, že zmena klímy má vplyv na ich každodenný život. Šesťdesiat percent si myslí, že Slovensku sa do roku 2050 nepodarí rázne znížiť uhlíkové emisie, ako sa zaviazalo v parížskej dohode. Vyplýva to z prieskumu Európskej investičnej banky (EIB) o klíme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %