Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.02.2019 12:05

Poradným orgánom zastupiteľstva bude dočasná komisia pre cyklodopravu


Ilustračná snímka MsÚ


Novým poradným orgánom trenčianskeho mestského zastupiteľstva bude dočasná komisia – cyklokomisia. Na návrh primátora Richarda Rybníčka jej kreovanie schválili v stredu na svojom zasadnutí poslanci mestského zastupiteľstva.


Podľa Rybníčka bude funkčné obdobie dočasnej komisie zhodné s funkčným obdobím mestského zastupiteľstva. Úlohou komisie bude riešenie cyklodopravy, podieľať by sa mala na koordinácii projektovania cyklistických trás v meste. Úlohou komisie bude tiež vzdelávacia činnosť vo vzťahu k cyklodoprave a pešej doprave rovnako ako spolupráca s organizáciami zaoberajúcimi sa cyklodopravou.       

Zastupiteľstvo schválilo zloženie komisie a zvolilo jej predsedu. Komisiu tvorí osem poslancov (Richard Medal, Petrik Žák, Šimon Žďársky, Martin Trepáč, Dominik Gabriel, Martin Barčák, Richard Ščepka a Martin Smolka) spolu s tromi odborníkmi v oblasti cyklodopravy. Predsedom komisie je poslanec Richard Medal.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2019
Poslanci schválili daň za rozvoj, mesto ju začne vyberať od roku 2020
Daň za rozvoj bude po novom vyberať aj Košice. Od 1. januára 2020 sa tak pridá k samosprávam, ktoré využili možnosť zaviesť tento poplatok. Mestské zastupiteľstvo schválilo najvyššiu možnú sadzbu, a to 35 eur za každý - aj začatý - štvorcový meter podlahovej plochy nadzemnej časti stavby.
viac
30.11.2019
MsZ bude v decembri hlasovať aj o zvýšení dane z nehnuteľností
Hlasovanie o zvyšovaní dane z nehnuteľnosti bude jedným z bodov programu posledného tohtoročného zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Senici.
viac
26.03.2020
Mestské zastupiteľstvo sa konalo elektronicky per rollam
Marcové mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Gelnici sa konalo per rollam, poslanci do diskusie k jednotlivým bodom prispievali a následne aj hlasovali z domu písomne, prostredníctvom hromadných mailov. Za radnicu o tom informoval Milo Janáč.
viac
17.10.2020
Kremnicskí poslanci poplatky za odpad nezvýšili, mesto to môže stáť 188-tis. eur
Obyvatelia Kremnice nebudú za odpad platiť viac ako doposiaľ, poslanci mesta na štvrtkovom (15. 10.) mestskom zastupiteľstve neschválili všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o zvýšení miestneho poplatku za odpady.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %