Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.04.2018 04:00

Poslanci budú rozhodovať o názvoch nových ulíc a ľadohodinách pre kluby


Ilustračná snímka


Prešovskí mestskí poslanci budú v stredu (25 .4.) rozhodovať na rokovaní zastupiteľstva o úprave všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta, ktoré sa týka dotácií na ľadohodiny pre športové kluby.


Dôvodom je uzatvorenie zimného štadióna od 1. mája, ktorý má narušenú statiku strechy a mesto ho začne rekonštruovať. Klubom, ktoré na ňom pôsobia, mesto zabezpečilo ľad na blízkych zimných štadiónoch.      

Ako informoval tlačový referent mesta Milan Grejták, prešovské športové kluby by počas odstávky domáceho štadióna mohli pôsobiť v Sabinove, Levoči, Bardejove, ďalšie možnosti pre nich mesto dohodlo na štadiónoch v Gelnici a v Košiciach. Upravené VZN umožní klubom čerpať pridelené dotácie aj mimo Prešova. Rokovať sa bude aj o finančnom príspevku alebo poskytnutí dopravy, aby radnica maximálne zmiernila dopady, ktoré so sebou prináša rekonštrukcia.      

Poslanci rozhodnú aj o názve nových ulíc. V návrhu sú pre lokalitu Kráľova hora ulice Bosákova, Tóbikova a Náhalkova. Pre časť Vydumanec ulice Poľovnícka, Mätová a Sovia a v mestskej časti Nižná Šebastová má pribudnúť Rezbárska ulica. Až na jeden prípad ide o komunikácie sprístupňujúce pozemky pre výstavbu rodinných domov. Tóbikova ulica bude smerovať k južnému portálu tunela Bikoš stavby rýchlostnej cesty R4 – severný obchvat.      

Mesto Prešov ako jeden z dvoch akcionárov spoločnosti Spravbytkomfort, a. s., Prešov, ktorá má na starosti dodávku tepla a teplej vody v meste, dostalo od druhého akcionára, spoločnosti Facilitycomfort Energie – und Gebäudemanagement GmbH vlastniacej 55 percent z celkového počtu akcií, ponuku na ich odkúpenie. Ide o 50.550 kusov akcií s menovitou hodnotou 1.677.754,50 eura. Poslanci majú rozhodnúť, či mesto využije predkupné právo a ponúkané akcie kúpi. V opačnom prípade ich majoritný akcionár predá formou výberového konania.      

Mestskí poslanci budú rozhodovať tiež o majetkových prevodoch a dodatkoch k štatútu mesta a rokovaciemu poriadku mestského zastupiteľstva a mestskej rady. Tiež o návrhu zásad odmeňovania poslancov a neposlancov – členov komisií mestského zastupiteľstva. Program začína o 10.00 h v zasadacej miestnosti mesta na Jarkovej ulici.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.09.2017
V Prešove prebieha Festival dobrej chuti a vína 2017
Trojdňový Festival dobrej chuti a vína začne na prešovskej pešej zóne 7. septembra. Zaznamená aj rekordy.
viac
19.11.2018
Primátorka A. Turčanová a mestskí poslanci slávnostne zložili sľub
Slávnostným zložením sľubu sa v pondelok opätovne ujala svojej funkcie primátorka Prešova Andrea Turčanová. Kandidovala za koalíciu KDH, OĽaNO a NOVA.
viac
31.05.2019
Trnavskí poslanci budú rozhodovať o vystúpení zo ZMOS
Trnava bude o svojom prípadnom vystúpení zo Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) rozhodovať na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ). Materiál je podľa primátora Petra Bročku, ako uviedol pre TASR, zaradený do programu rokovania.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %