Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.06.2019 10:15

Pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary chcú postaviť cyklochodník


Ilustračná snímka (tasr)


Pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary plánujú v horizonte najbližších rokov vybudovať cyklochodník. S iniciatívou prišli predstavitelia liptovskomikulášskej radnice.


Nový cyklochodník má z veľkej časti viesť popri existujúcej ceste druhej a tretej triedy od Liptovskej Ondrašovej cez Trnovec, popri Sielnickej zátoke až na hranicu s Ružomberským okresom. Tu by sa mal napájať na dolnoliptovskú trasu. „Prvým reálnym krokom je založenie organizácie združenia obcí, ktoré sú dotknuté trasou cyklochodníka a následne odobrenie organizácie v príslušných obecných zastupiteľstvách. Potom budeme tvoriť projektové dokumentácie, aby sme boli pripravení na výzvy nasledujúceho programovacieho obdobia z eurofondov a iných externých zdrojov,“ povedal viceprimátor mesta Ľuboš Trizna.      

Doplnil, že všetky kroky budú koordinovať aj so Žilinským samosprávnym krajom, ktorý v tomto roku pripraví štúdiu.       

Trasovanie severne od priehrady je podľa vedenia mesta Liptovský Mikuláš atraktívnejšie z pohľadu rozvíjajúceho sa turizmu na brehoch Liptovskej Mary. „Sme pri štarte dlhodobého a zložitého projektu, ktorého realizačná fáza nastane najskôr v horizonte dvoch či troch rokov,“ priblížil Gabriel Lengyel z mestského úradu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.05.2018
Liptovské more otvára sezónu
Historicky prvé otvorenie lodiarskej sezóny na Liptovskej Mare bude už v sobotu 5. mája 2018 v rezorte Marina Liptov v Bobrovníku. Symbolické rozuzlenie lodného lana na hladine „Liptovského mora“ bude o 14-tej hodine.
viac
26.04.2019
Liptov sa pripravuje na leto - deti vyčistili brehy Liptovskej Mary
Liptov je opäť o niečo čistejší. Na piatom environmentálnom dni na Liptove viac ako 250 dobrovoľníkov vyčistilo brehy Liptovskej Mary. Väčšinu z nich tvorili školáci vo veku 12 až 15 rokov. Dokopy sa podarilo vyzbierať až 350 vriec odpadu rôzneho charakteru.
viac
14.05.2020
Cyklochodník by mohol pokračovať aj za hranicami Liptovského Mikuláša
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši by mohol pokračovať aj za hranicami mestského katastra. Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice plánujú napojenie smerom na západ pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary k Ružomberku a na východ k Liptovskému Hrádku.
viac
05.05.2023
Okolie Marského kostolíka zveľadili, plánujú tam otvoriť cyklotrasu
Okolie kostolíka pri Liptovskej Mare pred nadchádzajúcou letnou sezónou zveľadili. Vymenili informačnú tabuľu, doplnili stojany na bicykle, nové drevené lavičky a pult s informáciami o pamiatke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %