Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
29.07.2016 10:26

Pozvánka do Hradného múzea vo Fiľakove


Ilustračný výrez.


Hradné múzeum vo Fiľakove každého srdečne pozýva na vernisáže dvoch nových výstav do priestorov Fiľakovského hradu a Mestského vlastivedného múzea.


Na štvrtom poschodí Bebekovej bašty sa 05. augusta 2016 o 17:00 hodine otvára výstava Baníckeho múzea v Rožňave s názvom "Poézia kameniny", ktorá návštevníkom predstaví históriu rožňavskej kameninovej manufaktúry.

Exponáty pochádzajú z Baníckeho múzea v Rožňave, Východoslovenského múzea v Košiciach a Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote. Kurátorkou výstavy je historička Mgr. Sylvia Holečková.

            V galérii Mestského vlastivedného múzea sa 12. augusta 2016 o 17:00 hodine v rámci trojdňového podujatia XXVI. Palóckych dní a Dní mesta Fiľakovo otvára fotografická výstava Mariana Mesiarika s názvom "ASSUMPTIO BEATAE MARIAE VIRGINIS".

Výstava záujemcom predstaví postup reštaurovania svätyne rímskokatolíckeho kostola vo Fiľakove prostredníctvom farebných fotografií. Jedinečné zákulisné zábery zachytávajú jednotlivé fázy čistenia a reštaurovania vzácnych fresiek, plastík a architektonických článkov v interiéri kostola.

Autor: (ts-hmf)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2019
Putovná výstava Svetového združenia maďarských fotografov
Svetové združenie maďarských fotografov je spolok, ktorý zastrešuje fotografov rôznych žánrov, žijúcich mimo svojej materskej krajiny, Maďarska. Ide prevažne o amatérskych tvorcov, ktorí zhotovujú snímky zo záľuby a pre radosť, ale o úrovni a kvalite ich práce svedčí profesionalita samotných záberov
viac
23.09.2019
Otvorenie výstavy „30 rokov ochrany prírody v Cerovej vrchovine” vo Fiľakove
Po Rimavskej Sobote a Lučenci si budú môcť záujemcovia pozrieť výstavu s názvom “30 rokov ochrany prírody v Cerovej vrchovine” aj vo Fiľakove.
viac
09.03.2022
Turistickú sezónu otvára výstava o vývoji kníhtlačiarstva
Turistickú sezónu na Fiľakovskom hrade otvára výstava približujúca vývoj kníhtlačiarstva od stredoveku po súčasnosť.
viac
13.03.2023
Turistickú sezónu na Fiľakovskom hrade otvoria výstavou venovanou plagátom
Tohtoročnú turistickú sezónu otvoria na Fiľakovskom hrade výstavou venovanou histórii plagátov. Od polovice marca bude hrad pre verejnosť prístupný každý deň v týždni. Informovalo o tom Hradné múzeum vo Fiľakove (HMF).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %