Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
08.06.2018 11:31

Pozvánka na 28. ročník športových hier detí z detských domovov


Ilustračná snímka


Tento rok sa finále v atletických disciplínach Športových majstrovstiev detí z detských domovov - Športové majstrovstvá s Nestlé, bude opäť konať v Čilistove (Šamorín). Deti sa tu súťažne stretnú v dňoch 13 .- 14. 6. 2018 v areáli športového rezortu Element resort.


 Vo štvrtok 14. 6. je slávnostný nástup plánovaný o 9:30 hod. a vyhodnotenie sa bude konať o 13:00 hod. V tomto roku boli finále 4 súťažných disciplín Športových majstrovstiev detí z detských domovov (futbal, volejbal, stolný tenis, atletika) po prvý raz rozdelené až do štyroch rôznych termínov a miest konania.

Celoslovenské športové loptové hry už prebehli v niekoľkých kolách a to: volejbalový turnaj 23. 5. 2018 v Necpaloch, turnaj v stolnom tenise 5. 6. 2018 v Ružomberku a futbalový turnaj v termíne 7. 6. 2018 v Hybiach. V Čilistove sa bude súťažiť v atletických disciplínach (beh na 60 m, 100 m, 300 m, 800 m, 1500 m), skok do diaľky, skok do výšky a vrh guľou. Samostatne bude hodnotená aj súťaž o najúspešnejší detský domov v účasti detí a ich umiestnení detí na športových hrách celkovo.

Športové hry sa organizujú vo všetkých 8 krajoch pre detské domovy štátne, akreditované subjekty, vrátane profesionálnych rodín patriacich do príslušného kraja. Každoročne sa konajú pod záštitou ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera, v spolupráci s Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny a víťazný detský domov dostane putovný pohár ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Deti budú rozdelené do niekoľkých kategórií podľa veku: kategória mladších žiakov (6 – 10 roční), kategória starších žiakov (11 – 15 roční) a kategória dorastencov (16 – 18 roční). Na celoslovenské hry postupuje prvý a druhý v každej disciplíne a vekovej kategórií (týka sa atletických disciplín), v loptových hrách jedno družstvo z daného kraja. V stolnom tenise postupujú dvaja chlapci a dve dievčatá, ktoré sa umiestnili na prvých dvoch miestach. Na medzinárodné športové hry postupujú len športovci v kategórii 11 – 18 ročných (podľa medzinárodných pravidiel). Vo futbale a volejbale bude zostavené reprezentačné družstvo najlepších futbalistov a volejbalistiek a za výber jednotlivých hráčov bude zodpovedná športová komisia.

Víťazi postupujú podľa postupového kľúča na Medzinárodné športové hry detí z detských domovov, kde budú reprezentovať Slovensko za účasti štátov: Slovenská republika, Česká republika, Maďarsko, Rumunsko a Poľsko. Hostiteľskou krajinou pre konanie majstrovstiev bude tento rok Česká republika a termín konania je stanovený na 22.-24.6.2018.

Dlhodobým cieľom projektu Športové majstrovstvá s Nestlé je, prostredníctvom realizácie záujmových, športových a rekreačných aktivít v rámci primárnej prevencie, posilňovať sebavedomie, rozvíjať motivačné a vôľové vlastnosti, húževnatosť a vytrvalosť, rozvíjať schopnosti prekonávania prekážok, rozvíjať záujmovú sféru, zabezpečovať záujmové a športové aktivity zamerané na podporu vhodného využívania voľného času, organizované v otvorenom prostredí – športové súťaže a loptové hry v prírode. Úsmev ako dar hľadá riešenie, ako v reálnych podmienkach skutočne pomôcť opusteným deťom naplniť ich potrebu blízkej osoby, trvalých vzťahov, potrebu bezpečia, adekvátnych podnetov pre zdravý vývin a dôveru v seba i iných. Základnou myšlienkou, ktorú sa i týmto spôsobom darí napĺňať, je, aby každé dieťa malo rodinu.

Firma Nestlé dlhodobo podporuje projekty a aktivity v prospech rôznym spôsobom znevýhodnených detí, čo oceňuje aj Úsmev ako dar. Široká verejnosť vníma Nestlé ako dôveryhodnú a úspešnú spoločnosť, ktorá podporuje projekty v neziskovom sektore a aj toto podujatie podporila najväčšou finančnou čiastkou zo všetkých sponzorov.

Autor: (ts-nestle)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.05.2017
Stropkov privíta juniorskú volejbalovú špičku na Slovensku
Mesto Stropkov sa chystá na športový sviatok. Už tento piatok tam začínajú trojdňové Majstrovstvá Slovenska vo volejbale junioriek.
viac
30.10.2020
Do kampane Do školy na bicykli sa zapojilo 238 škôl z celého Slovenska
V poradí šiesty ročník kampane Do školy na bicykli priniesol aj napriek pandemickej situácii rekordnú účasť škôl. Do kampane sa zapojilo 238 materských, základných či stredných škôl z celého Slovenska.
viac
31.05.2021
Barlatón napísal už siedmu kapitolu
Spolu 295 individuálnych účastníkov mal siedmy ročník charitatívneho podujatia Barlatón. Rovnako ako vlani sa uskutočnil vo virtuálnej forme.
viac
02.06.2021
Projekt Dobrý štart pomôže deťom zlepšiť finančnú gramotnosť
Bez pomoci rodičov sa obíde len polovica detí. Deti z detských domovov sú však na všetko samy. Projekt Dobrý štart pod záštitou Nadácie pre deti Slovenska bude edukovať mladých ľudí v detských domoch, ako správne vstúpiť do dospelého života najmä s dôrazom na finančnú gramotnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %