Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
21.03.2018 11:50

Pozvánka na Cestnú konferenciu 2018


Ilustračná snímka - konferencia 2017


Slovenská cestná spoločnosť organizuje odborné podujatie „Cestná konferencia 2018“, ktoré sa uskutoční 27. – 28. marca 2018 v Holiday Inn v Bratislave. Záštitu nad podujatím prevzal minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.


Cieľom konferencie je informovať odbornú verejnosť o aktuálnej situácii v cestnom hospodárstve a zámeroch rozvoja cestnej infraštruktúry na Slovensku. Pozornosť bude zameraná na výstavbu a údržbu cestnej siete, dopravu v mestách a obciach a možnosti uplatnenia informačného modelu prípravy a výstavby v oblasti cestnej infraštruktúry.

V rámci konferencie sa uskutoční vyhodnotenie súťaže v modelovaní mostov - Mostárska modelárska súťaž. Cieľom je navrhnúť a vytvoriť model priehradového mosta, ktorý bude schopný preniesť čo najväčšie zaťaženie. Súťaž je určená prednostne pre žiakov základných a študentov stredných škôl.

Témy konferencie:

1. Rozvoj, financovanie, výstavba a údržba cestnej siete.

2. Svetová cestná asociácia AIPCR/PIARC.

3. Cestná infraštruktúra a doprava v mestách a obciach.

4. Výstavba cestných komunikácií z pohľadu zhotoviteľov a informačné modelovanie stavieb.

Viac informácii na www.cestnaspol.sk, registrácia je možná na www.ankov.sk

Autor: (r)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2017
Odborníci o rozvoji vidieka
Bratislavský samosprávny kraj a Regionálna anténa Národnej siete rozvoja vidieka SR pre Bratislavský kraj zorganizovali v poradí tretiu Konferenciu rozvoja vidieka Bratislavského kraja 2017. Bola určená najmä pre prijímateľov z oblasti vidieka a konala sa 23. novembra v hoteli na Seneckých jazerách.
viac
20.06.2019
Bratislava hostí 1. ročník konferencie o dobre fungujúcich mestách - City Fórum
V bratislavskej Starej tržnici sa v stredu koná 1. ročník česko-slovenskej odbornej konferencie o dobre fungujúcich mestách – City Fórum 2019. Diskutovať sa ne nej bude o územnom rozvoji, architektúre, verejnom priestore, mestách a ich obyvateľoch.
viac
04.10.2019
Pozvánka na konferenciu Participatívne rozpočty v praxi / samospráva - školy
Podujatie je realizované v rámci národného projektu Úradu splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti s názvom Podpora partnerstva a dialógu v oblasti participatívnej tvorby verejných politík.
viac
20.04.2021
NS MAS chce nové pravidlá pre budúce programové obdobie
Národná sieť miestnych akčných skupín (NS MAS) SR pripravila na 23. apríla online konferenciu Ako ďalej LEADER na Slovensku v rokoch 2021-2027.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %