Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.08.2017 09:09

Pri Počúvadle sa bude súťažiť v príprave kotlíkových špecialít


Ilustračná snímka.


Pri najznámejšom zo štiavnických tajchov - Počúvadle - sa bude v sobotu 19. augusta odohrávať šiesty ročník gastronomicko zábavného podujatia Sitnianska paškrta. Súčasťou bude aj súťaž družstiev v príprave kotlíkových špecialít.


"Na rozdiel od iných podobných súťaží nie je zadaný druh jedla, iba aby sa na jeho prípravu použil kotlík. Fantázii a chutiam účastníkov sa medze nekladú, variovať je možné viaceré pokrmy," informoval Igor Kuhn z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Banská Štiavnica.       

V minulých ročníkoch sa varenia zúčastnilo vždy okolo desať družstiev. Prišli zo Štiavnice, z Baďana, z Banskej Belej, ale aj z Petrovca v Srbsku, dokonca z Dominikánskej republiky. Varili sa guláše, ale aj chobotnice, prasacie nôžky a cícer. Na výkon súťažiacich dohliadne a kulinárske umenie predvedie kuchár Luboš Rychvalský.       

Súťažiaci i návštevníci sa môžu tešiť na hudobný program, organizátori nezabudli ani na deti. "Celé podujatie bude už tradične slovenskými a českými hitmi sprevádzať skupina Sliačske Mokváne, na poludnie vystúpia heligonkárky sestry Bacmaňákové. Pre deti je prichystaná vyhliadková jazda na konskom povoze a maľovanie na tvár," dodal Kuhn s tým, že program ukončí ľudová zábava.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Začína lepší a väčší Ekotopfilm – Envirofilm 2016
V Bratislave a Banskej Bystrici dnes začína ďalší ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program.
viac
30.09.2016
Amplión prinesie do mesta 40 programov na desiatich scénach
Banskú Štiavnicu čakajú tri dni plné divadelnej zábavy. S názvom Amplión sa tu dnes začína prvý festival kabaretných divadiel a pouličného umenia na Slovensku.
viac
15.02.2017
Samosprávy investujú do škôlok
Vďaka schváleným žiadostiam o nenávratné finančné prostriedky (NFP), pôjde do rekonštrukcie troch škôlok v Banskej Bystrici historicky najvyšší objem financií. O dotáciu sa uchádza aj ďalšie krajské mesto.
viac
19.10.2017
Začína sa s obnovou najzanedbanejších ciest a chodníkov
Zvolenská cesta a Poľná ulica patria k najvyťaženejším a najzanedbanejším miestnym komunikáciám (MK) v Banskej Bystrici. Na ich žalostný stav už dlhodobo poukazujú aj samotní Banskobystričania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %