Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
16.06.2017 12:04

Prázdninový hit štartuje


Snímka zdroj: (rl).


Obľúbená rodinná hra Poklady na LiptOVE sa rozbieha už dnes 16. júna 2017. Deti čaká ešte viac atrakcií ako v minulom roku a nová sprievodkyňa po regióne ovečka Valaška. Do tajomných truhličiek bude možné nazerať až do konca septembra.


Hra za poznaním a objavovaním pokladov regiónu si získala rodiny s deťmi zo Slovenska, ale aj zahraničia. Atraktívnou formou predstavuje deťom krásy a atrakcie Liptova a motivuje ich stráviť pobyt v regióne aktívne a zábavne. „Prázdniny sú najmä o deťoch a preto je pre nás prirodzené, že sa snažíme vytvárať projekty, ktoré zabavia aj poučia práve ich. Poklady na LiptOVE robíme už štvrtým rokom a je to medzi rodinami s deťmi doslova hit," povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč.

Liptáci cez projekt Poklady na LiptOVE predstavujú región so všetkými jeho klenotmi. Sú nimi hory, termálne pramene a voda, salaše a tradičná kuchyňa, história, poklady miest, dobrodružstvo aj novinka začínajúceho leta tzv. zvieratkovo. „Deti toto leto dostávajú projekt v novom šate a s novou sprievodkyňou, a to tradičnou ovečkou Valaškou. Valaška zohrala v histórii Liptova významné miesto, bohužiaľ z našich pasienkov sa vytráca. My sa snažíme, aby sa na ňu nezabudlo a aj takto cez detskú hru sa s ňou naši najmenší zoznámia,“ povedala projekt manažérka Miroslava Pallová.

Rodinám s deťmi postačí vybrať si zo širokej ponuky liptovských pokladov, nájsť truhličku alebo tabuľku. Následne vpísať do knihy pokladov odpovede na hádanky a okrem krásnych zážitkov po Liptove ich na infocentrách čaká drobný darček aj nálepky ovečiek, ktorými si dotvoria svoju vlastnú knihu pokladov. Pripravené je aj zlosovanie o atraktívne ceny.

„Deti zaujme viac ako päťdesiatka našich pokladov, čo je o tridsať percent viac, ako vlani. Zo skúseností z minulých ročníkov očakávame, že do projektu sa zapoja tisícky rodín,“ uzavrela riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková. Video ochutnávka liptovských pokladov je dostupná na tomto linku: http://www.visitliptov.sk/o-liptove/liptov-news/ .

Lovci pokladov by mali zbystriť. Leto je za dverami a rodinná hra Poklady na LiptOVE už štartuje.

 

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2016
Škriatkovia už odhalili 120 pokladov
Hra Objavuj poklady Bratislavského regiónu vo svojom štvrtom ročníku dáva možnosť hľadať poklady, ktoré nezbední škriatkovia ukryli po kraji, pomocou mobilného telefónu. V piatok 28. októbra bola v aplikácii zverejnená už štvrtá tridsiatka lokalít, ktoré stačí nájsť so zapnutým GPS.
viac
11.07.2017
Dračí program pre deti na Liptove
Pod vrcholom Chopka, na Rotunde, sa usídlil bájny drak Demián. Už štvrté leto sa vďaka nemu mení tunajšia vrcholová stanica lanovky na hrad a ožíva tu príbeh priateľského draka na podujatí Dračie noci. Už najbližšiu sobotu 15. júla 2017 to bude program Demián a zbojníci a 12. augusta Demián a mágia.
viac
07.02.2019
Vysoké Tatry budú počas najbližšieho víkendu patriť Snežným psom
Jubilejný desiaty ročník rodinného podujatia sa uskutoční 9. a 10. februára priamo pod Lomnickým štítom.
viac
31.05.2021
Barlatón napísal už siedmu kapitolu
Spolu 295 individuálnych účastníkov mal siedmy ročník charitatívneho podujatia Barlatón. Rovnako ako vlani sa uskutočnil vo virtuálnej forme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %