Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.08.2016 11:00

Prázdniny bez nudy


Vytváranie papierových múmií sa u detí stretlo s veľkým nadšením.


V utorok 16. augusta sa na diakovskej Colnici uskutočnil už siedmy ročník obľúbeného podujatia Prázdniny bez nudy, ktorého organizátormi sú Miestny odbor Matice slovenskej v Diakovej a Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.


Cieľom celodenného športovo – hrovo – rekreačného podujatia, ktoré je určené predovšetkým deťom predškolského a mladšieho školského veku, ale aj ich rodičom, starým rodičom, je spoločné stretnutie detí vo voľnej prírode a zmysluplné trávenie prázdnin.

Pre zúčastnených boli pripravené skutočne pestré tvorivé dielne, kde tí najmenší mali možnosť vystrihnúť si zaujímavé zvieratko, vymaľovať pripravené predlohy, okoštovať čerstvo napečené koláčiky a rôznymi spôsobmi cibriť pamäť a vnímanie. Staršie deti sa s chuťou zapojili do tradičných i netradičných hier a súťaží, akými napr. boli beh v gumákoch, slalom s tanierom na hlave, triafanie vodou na terč či vyrábane múmií z papiera.

Podujatie sa už tradične stretlo s pozitívnym ohlasom, deti, dospelí i organizátori spoločne strávili príjemný deň s nezabudnuteľnými zážitkami. Pre zúčastnených bolo pripravené občerstvenie, súťažiace deti boli odmenené sladkosťami a hračkami. Podujatie sa realizovalo s finančnou podporou Matice slovenskej v rámci dotácie na ochranu a rozvoj miestnej a regionálnej kultúry v roku 2016.

 

Autor: (Branislav KOHÚT)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.09.2016
Víkend plný športu pre všetkých
Oslava športu, zdravého životného štýlu a prezentácia rôznych druhov športových aktivít. To všetko prinesie druhý ročník podujatia Bratislava, športujúce mesto, ktoré privíta športových nadšencov druhý septembrový víkend a to pod holým nebom v Sade Janka Kráľa.
viac
07.08.2017
Rekonštrukcia v žilinskej MiniZOO prinesie zvieratám väčší komfort
Žilinská MiniZOO, ktorá je v správe mestského Centra voľného času, Kuzmányho 105 na sídlisku Vlčince, rekonštruuje priestory, v ktorých sa chovajú zvieratá. Od nového školského roka tak budú mať zvieratá väčší komfort.
viac
25.05.2019
Skanzen patrí deťom
V nedeľu 2. júna 2019 Kysucké múzeum v Čadci, Žilinský samosprávny kraj, Štátne lesy SR štátny podnik - odštepný závod v Čadci, pripravili pre deti deň plný zábavy, hier a radosti, spojený s kultúrnym programom.
viac
21.03.2020
Rozhlasový Archív extra uľahčí deťom učenie či spríjemní trávenie času
Rozhlasový web Archív extra môže uľahčiť deťom doma učenie či spríjemniť trávenie času. Na jednom mieste ponúka stovky rozprávok, rozhlasových hier, fíčrov, čítaní na pokračovanie, seriálov a relácií s pútavo spracovanými informáciami. Informovala o tom hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %