Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
26.01.2017 12:15

Pre bežkárov je pripravená prvá Svrbická snežná stopa


Pozvánka.


Do kalendára turisticko-lyžiarskych podujatí na Slovensku sa v tomto roku zapíše 1. ročník Svrbickej snežnej stopy. Uskutoční sa v sobotu 28. januára v pohorí Považského Inovca.


V regióne Trnavského kraja, chudobného podmienkami na akcie tohto druhu, je iniciatíva Camping Caravaning Clubu (CCC) Mestskej telovýchovnej jednoty (MTJ) Piešťany medzi vyznávačmi tohto druhu zimného športu vítaná, nakoľko nemusia cestovať za podobnými podujatiami do vzdialenejších oblastí.      

"Bežkárov u nás pribúda," povedal športový riaditeľ podujatia Ladislav Beleščák. Zásluhu na tom podľa neho má nielen zvyšujúci sa záujem ľudí o zdravý spôsob života, ale aj úspechy slovenských športovcov na vrcholných podujatiach, ktorí šport takto propagujú. Ako uviedol, bežeckému lyžovaniu, ako rekreačnej aktivite, sa môžu venovať naozaj všetci, od detí až po seniorov, a to bez veľkých nákladov na výstroj a vysokých výdavkov na lyžiarske vleky. Organizátori veria, že sa nestretnú s nepriazňou prírody a bude dostatok snehu a dobré počasie. "Máme zistené, že v uplynulých deviatich rokoch, okrem vlaňajška, v posledný týždeň januára snehová prikrývka vždy bola," povedal Beleščák. No v rezerve majú aj náhradný termín 4. februára.       

Desať kilometrov dlhá Svrbická snežná stopa bude mať štart v rozmedzí medzi 9:30 a 11:30 hod. "Vyznačená trasa so štartom a cieľom pri telekomunikačnom vykrývači nad obcou vedie poľnými a lesnými cestami s viacerými vyhliadkami, najmä v najvyššom bode trate Svrbickej plešiny. Odtiaľ je za dobrého počasia nádherná panoramatická vyhliadka na nitriansky Zobor, na hrebene Tríbeča a Vtáčnika, na Topoľčiansku kotlinu a na majestátnu dominantu Marhát s rozhľadňou, pod ktorým sa vyníma kostolík sv. Juraja," informoval Beleščák. Trasa je vhodná pre začiatočníkov, pravidelných účastníkov bežkárskych podujatí, rekreačných i výkonných bežcov.      

Na štart sa účastníci môžu dostať okrem vlastnej dopravy aj mimoriadnym autobusom z Piešťan s odchodom o 10. hodine zo železničnej stanice. "Po absolvovaní trasy sa budú môcť v svrbickom kultúrnom dome pri teplom čaji a omastenom chlebe s cibuľou podeliť o zážitky a odniesť si na pamiatku pamätný list s priliehavou kresbičkou Viliama Taubera," dodal športový riaditeľ akcie. Spolu s ostatnými spolupracovníkmi z CCC MTJ verí, že Svrbická snežná stopa zaujme. Lebo v nasledujúcich rokoch majú ambíciu z nej urobiť celoslovenské podujatie.

 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2016
Sneh priniesol radosť i bežkárom
Milovníci zimných športov uvítali snehovú nádielku, ktorá v posledných dňoch zasiahla Žilinský kraj.
viac
17.01.2017
Nadšenci bežeckého lyžovania si môžu zašportovať priamo v meste
Nadšenci bežeckého lyžovania si môžu zašportovať priamo v centre Kremnice. Cez víkend vznikla na ľahkoatletickom a futbalovom ihrisku upravená dráha pre fanúšikov bežkovania.
viac
13.03.2017
Tatranské doliny sa stanú centrom náročných skialpinistických pretekov
Najnáročnejšie skialpinistické preteky pritiahnu na Liptov a Oravu 23. až 26. marca viac ako 200 pretekárov z rôznych kútov Európy.
viac
11.05.2017
Preplávame z Petržalky do Paríža?
Už v sobotu, 13. mája, o 8. hodine ráno odštartuje starosta Vladimír Bajan v petržalskej plavárni na Tupolevovej ulici historicky prvý plavecký maratón, ako súčasť 20. výročia Dní Petržalky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %