Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
04.05.2018 04:00

Prečo sa oplatí hľadať 12. mája na námestí tyrkysové tričká?


Pozvanka


V poradí druhý ročník dobrovoľníckeho projektu, ktorý turistov, ale aj domácich Banskobystričanov oboznámi s históriou Námestia SNP počas jedného dňa.


Aj tento rok sa študenti cestového ruchu z Ekonomickej fakulty UMB v spolupráci s o. z. Banskobystrickým okrášľovacím spolkom, Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Stredné Slovensko a Mestom Banská Bystrica rozhodli zorganizovať už v poradí druhý ročník dobrovoľníckeho projektu, ktorý turistov, ale aj domácich Banskobystričanov oboznámi s históriou Námestia SNP počas jedného dňa. Staňte sa aj vy jeho súčasťou 12. mája 2018 v čase od 13. do 16. hod. a okrem získania zaujímavých informácií sa môžete zapojiť aj do súťaží o pekné vecné ceny.

Celý projekt minulý rok odštartovali dobrovoľníci – vysokoškolskí študenti cestovného ruchu z Ekonomickej fakulty UMB, ktorí sa inšpirovali pravidelným podujatím „Bystrická hodinka“ a rozhodli sa ju zorganizovať netradičným spôsobom. Aj tento rok sa ich spolužiaci rozhodli pokračovať v tejto začatej tradícii, pričom sa pripravili aj na zahraničných návštevníkov, pre ktorých plánujú výklad a interaktívne hry aj v anglickom jazyku.

V deň podujatia, v sobotu 12. mája, ich môžete stretnúť a vyhľadať na Námestí SNP vo výrazných tyrkysových tričkách, aby ste sa dozvedeli až na siedmich stanovištiach viac o baníckej histórii mesta, o hlavných atraktivitách na Námestí SNP, o Národnej ulici, o Bystrických pivovaroch alebo o významných osobnostiach mesta Banská Bystrica - Ladislavovi Hudecovi a Matejovi Belovi.

Podujatie je vhodné pre všetky vekové kategórie, na ktoré čakajú interaktívne hry odmenené zaujímavými vecnými cenami.

Preto nezabudnite!

Dňa 12. mája od 13. do 16. hod. sa skutočne oplatí vyhľadať na námestí tyrkysové tričká.

Autor: Ing. Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2016
V Banskej Bystrici sa uskutoční spomienková akcia Metále (pre vrahov)
V nedeľu, 30. októbra 2016 sa uskutoční na Námestí SNP v Banskej Bystrici spomienková akcia s podtitulom Metále (pre vrahov), ktorej navrhovateľom je laureát ocenenia Biela vrana Ján Mičovský. Organizátormi podujatia sú neformálne hnutie NIOT (Nie v našom meste), CKO a Múzeum SNP v Banskej Bystrici.
viac
08.07.2018
DEŇ KROJA - nezabudnuteľný zážitok pre celé Slovensko
Pozývame vás na výnimočný Deň kroja, ktorý sa uskutoční 8. septembra 2018 (sobota) o 15.00 hod. na Námestí SNP v Banskej Bystrici.
viac
10.11.2020
Terasy v historickom centre B. Bystrice môžu byť otvorené
Terasy reštaurácií a kaviarní v historickom centre Banskej Bystrice môžu byť otvorené počas celého zimného obdobia, a to pri zachovaní zníženého nájmu o 80 percent. Odsúhlasili to v utorok banskobystrickí mestskí poslanci.
viac
25.01.2023
Múzeum SNP získalo vyše 3 mil. eur na obnovu kultúrnych pamiatok
Múzeum Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici získalo viac ako tri milióny eur z eurofondov, ktoré použije na obnovu a rekonštrukciu národných kultúrnych pamiatok - Pamätníka SNP a vypálenej obce Kalište.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %