Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.11.2018 12:05

Prednáška v kaštieli priblíži konfesionálny život Andrássyovcov


Kaštiel Betliar, ilustračná snímka zdroj: snm.sk


Prierez konfesionálnym životom príslušníkov šľachtického rodu Andrássyovcov a jeho zmeny, ktoré sa odohrávali na pozadí politických, vojenských a spoločenských udalostí Uhorska, ponúkne záujemcom pripravovaná prednáška v priestoroch kaštieľa v Betliari v okrese Rožňava.


Prednáška sa skutoční v sobotu (17. 11.) o 14.00 h.      

 "Budeme sa venovať najmä zlomovým obdobiam cirkevných dejín a tomu, aký vplyv mali na šľachtický rod Andrássyovcov, ale tiež podporovaniu jednotlivých denominácií," priblížila kultúrno-propagačná manažérka Múzea Betliar Judita Krajčiová. Dodala, že prednášateľom bude kurátor múzea Matúš Molnár.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
Piešťany chcú spustiť pilotný ročník participatívneho rozpočtu
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu (PR) chcú v meste spustiť ešte pre tento rok. Poskytne obyvateľom príležitosť podať projekty na zlepšenie života v meste.
viac
20.10.2016
Vo Zvolene sa uskutoční seminár „Voda a sídla“
Nadácia Ekopolis organizuje vo Zvolene 24. októbra 2016 seminár na tému Voda a sídla. Je súčasťou súťaže PRE VODU, je však otvorený aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.
viac
11.07.2017
Podtatranské múzeum pripravilo letnú čitáreň a prednášky
Podtatranské múzeum v Poprade vo svojej pobočke v mestskej časti Spišská Sobota pripravilo pre svojich návštevníkov letnú čitáreň. Tá je spojená aj s prednáškami, ktoré sa uskutočnia dvakrát mesačne počas letných mesiacov vždy v stredu.
viac
19.10.2019
Prednáška o Cerovskej vrchovine v Mestskom vlastivednom múzeu vo Fiľakove
Chránená krajinná oblasť Cerová vrchovina oslavuje 30. výročie svojho vyhlásenia. Pri tejto príležitosti sa v niekoľkých mestách usporiadala výstava približujúca prírodné pomery tejto oblasti, ako aj históriu vzniku jej správcovskej organizácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %