Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
29.01.2018 10:28

Predstavitelia TTSK pokračujú v stretnutiach so starostami a primátormi


Ilustračná snímka


Starostovia a primátori obcí a miest okresu Galanta sa stretli v pondelok s predsedom Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozefom Viskupičom a jeho zástupcami.


Išlo už o štvrtú schôdzku zástupcov krajskej a miestnej samosprávy v rámci kraja, ktoré sa konajú po novembrových voľbách a sú naplánované pre všetkých sedem okresov TTSK. 

Aj v pondelok starostovia identifikovali najvážnejšie problémy svojich obcí a celého regiónu, ktoré je podľa nich potrebné riešiť.      

 "Ide hlavne o údržbu a opravu ciest druhej a tretej triedy, prejazdy kamiónov po nich a témou sú tiež cyklotrasy a kanalizačná sieť," povedal po skončení stretnutia podpredseda TTSK József Berényi. Obce v regióne sú podľa jeho slov dostatočne naviazané na vodovodnú sieť, problémom však pre viaceré zostáva kanalizácia, najmä obce do 2000 obyvateľov. Hovorilo sa aj o potrebe rozšírenia kapacity a budovaní nových zariadení sociálnej starostlivosti, nakoľko populácia starne a žiadateľov je viac, ako dokážu súčasné uspokojiť.      

 "Takúto možnosť stretnúť sa sme privítali," povedal aj za kolegov starostov pre TASR primátor Serede Martin Tomčányi. Aj on sa pridáva k tým, ktorí poukázali, že na údržbu ciest je potrebný väčší balík peňazí ako doposiaľ. Na stretnutí sa hovorilo aj o strednom školstve, ktoré je pod gesciou kraja. "Sme jednoznačne za zachovanie súčasných stredných škôl, u nás gymnázia a obchodnej akadémie, a potrebujeme, aby TTSK udržal úroveň svojich škôl najmenej ako doteraz," povedal Tomčányi. Dodal, že informoval aj po dobudovanom úseku cyklotrasy Sereď-Kaskády, ktorú budú otvárať na jar a zámere pokračovať v smere na Trnavu.       

Starostovia podľa Berényiho ocenili, že TTSK zvýšil objem financií v grantovom systéme a budú sa môcť uchádzať o vyššie sumy na svoje projekty, čo označili ako motivujúce.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.03.2019
Starostovia a primátori okresu rokovali o SOÚ aj o financovaní školstva
Činnosť Spoločného obecného úradu (SOÚ), sociálne témy i financovanie školstva boli na programe pondeľňajšieho (25. 3.) rokovania Klubu starostov okresu Senica na Mestskom úrade (MsÚ) v Senici. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.
viac
05.06.2021
Starostovia a primátori chcú v spore s ÚVO požiadať o pomoc prezidentku
Starostovia a primátori žiadajú prezidentku Zuzanu Čaputovú o audienciu, počas ktorej chcú upozorniť na likvidačné sankcie zo strany Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Zhodli sa na tom zástupcovia 27 miest a obcí z celého Slovenska na pracovnom stretnutí, ktoré sa uskutočnilo na MsÚ v Šali.
viac
09.07.2021
Liptovskí primátori a starostovia sa stretli v Závažnej Porube
Primátori a starostovia obcí z okresu Liptovský Mikuláš sa stretli na zasadnutí Združenia miest a obcí Liptova (ZMOL).
viac
09.08.2021
Environmentálnym záťažiam v regiónoch pomôžu nové eurofondy
Na environmentálne záťaže pôjde z nových eurofondov 294 miliónov eur. S predstaviteľmi samospráv v okresoch Michalovce, Humenné a Vranov nad Topľou o tom hovorila vicepremiérka. Ako pri riešení týchto problémov môžu pomôcť eurofondy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %