Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.05.2017 11:42

Prešov sa bude hýbať


Plagát podujatia.


Projekt HÝBSA Slovensko sa presúva na východ. V Prešove nás čaká celodenné  športovo-zábavné podujatie pre celú rodinu. Stačí sa zaregistrovať.


Zdravá rodina je šťastná rodina! Táto rovnica najjasnejšie vyjadruje cieľ ambiciózneho projektu, ktorý chce rozhýbať rodiny a motivovať deti, rodičov a starých rodičov k spoločným voľnočasovým aktivitám. Hlavnou myšlienkou projektu HÝBSA Slovensko je priniesť hravým nenúteným a najmä zábavným spôsobom do rodín návod, ako vychovať aktívne a zdravé deti. Rodiny je dôležité motivovať, aby súčasťou ich spoločných chvíľ boli rôzne športové aktivity. 

„Sme hrdí, že sa nám podarilo priniesť projekt, ktorý je určený pre všetky vekové kategórie a ktorý spája rodiny pri spoločných aktivitách,“ hovorí generálny riaditeľ televízie Markíza Matthias Settele. Projekt svojou záštitou podporila aj primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

V poradí druhý HÝBSA day sa uskutoční už 27. mája v Jazdeckom areáli v Prešove. Počas celého dňa budú môcť všetky vekové kategórie športovať v štyroch hlavných disciplínach.

HÝBSA run sú hromadné detské bežecké preteky a súťaží sa v troch kategóriách. HÝBSA bike – hromadné detské bicyklové preteky budú prebiehať v dvoch kategóriách. Dieťa môže na prejazd trate využiť bicykel, prípadne odrážadlo. Podmienka je priniesť si vlastný bicykel, odrážadlo či kolobežku. Treťou disciplínou je HÝBSA Power - zážitkový prekážkový beh. Popoludní sa návštevníci môžu tešiť na farebné šialenstvo  CRAZY COLORS -  pestrofarebný beh pre celú rodinu na štvorkilometrovej trati v štyroch farebných zónach.

Do disciplín na Hýbsa days treba každé dieťa vopred registrovať na stránke hybsa.markiza.sk/registracia. Registráciou sú všetci automaticky zaradení do žrebovania o nový automobil KIA Ceed.

V čase obeda bude v areáli prebiehať workshop zdravého varenia s ambasádorkou projektu Mirkou Luberdovou. Pre deti bude pripravená aj FUN ZÓNA, kde si budú môcť zaskákať na trampolínach, vyblázniť sa na skákacom hrade, zúčastniť sa maľovania na tvár, prípadne zabaviť sa v kreatívnych dielničkách. V neposlednom rade bude súčasťou podujatia aj atletická škôlka vo SPORT ZÓNE pozostávajúca zo 6 rôznych atletických disciplín. Vo voľnočasovej zóne si budú môcť mamičky s deťmi spoločne oddýchnuť, načerpať nové sily a taktiež sa zúčastniť  HÝBSA baby - preteku lezúňov na päťmetrovej trati.

Okrem ambasádoriek Lenky Šoóšovej a Gizky Oňovej sa podujatia zúčastnia mnohé známe tváre z televíznej obrazovky. Športujúce rodiny si môžu v TELEVÍZNEJ ZÓNE vyskúšať napríklad pokusy vedátora Karola z relácie Dobre vedieť!.

Projekt HÝB SA má aj charitatívny rozmer. Nadácia Markíza prostriedky získané v prvom ročníku projektu použije na podporu činnosti neziskovej organizácie Deťom s rakovinou - organizácie založenej rodičmi detských onkologických pacientov, ktorá sa významne podieľa na zlepšovaní podmienok na Klinike detskej hematológie a onkológie v DFNsP v Bratislave. „Okrem toho sa Nadácia Markíza rozhodla, že vyzbieranú sumu zdvojnásobí. Je pre nás veľmi dôležité, aby sa aj pohybové aktivity opäť stali súčasťou života dnešných detí. Podľa štatistík deti trávia vonku menej času ako väzni v celách, čo je skutočne alarmujúce a je čas to zmeniť,"  povedala finančná riaditeľka a predsedníčka správnej rady Nadácie Markíza Marianna Trnavská.

Všetky informácie o projekte HÝBSA Slovensko sú dostupné na samostatnom webe hybsa.markiza.sk, facebookovom profile (www.facebook.com/HYBSASlovensko), ako aj na Instagrame (hybsaslovensko).

 

Autor: (mig)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2017
Preplávame z Petržalky do Paríža?
Už v sobotu, 13. mája, o 8. hodine ráno odštartuje starosta Vladimír Bajan v petržalskej plavárni na Tupolevovej ulici historicky prvý plavecký maratón, ako súčasť 20. výročia Dní Petržalky.
viac
12.05.2017
Siedmy ročník Birell BikeFestu 2017 klope na dvere
Posledný májový víkend bude už tradične v bikeparku Kálnica patriť najväčšiemu bicyklovému festivalu na Slovensku.
viac
19.09.2017
Námestie slobody opäť ožije kultúrou
Koncom augusta sa podarilo jedno z najväčších verejných priestranstiev v Bratislave oživiť kultúrnymi aktivitami a tento štvrtok 21. septembra od 18. hodiny ožije Námestie slobody znova.
viac
26.10.2017
Spoznaj svoj kraj
V nedeľu 5. 11. sa uskutoční v poradí druhé podujatie celoslovenského projektu Spoznaj svoj kraj, zameraného na prezentáciu folklóru, kultúry a tradícií svojho kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %