Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.01.2017 02:45

Preteky pri východe slnka odštartujú ďalší ročník podujatí Tatry v pohybe


Snímka zdroj: (tatry.sk).


Celoročná séria podujatí Tatry v pohybe pokračuje aj v roku 2017. Prvým z tohoročných pretekov je beh pri východe slnka "Sunrise Run", ktorý je súčasťou štvrtého ročníka Zimnej bežeckej série. Štart a cieľ bude v golfovom rezorte vo Veľkej Lomnici v okrese Kežmarok.


V rámci podujatia budú oficiálne otvorené i novooznačené bežecké a nordic walking trate vo Veľkej Lomnici, ktoré sú súčasťou siete trás projektu Tatry v pohybe, prepájajúcich podhorie s najvýznamnejšími turistickými osadami Vysokých Tatier. "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo z Programu obnovy dediny získať finančné prostriedky na označenie desiatok kilometrov trás, ktoré zatraktívnia ponuku aktivít našej obce pre návštevníkov i obyvateľov a zároveň vytvárajú značené prepojenie pre peších s Tatranskou Lomnicou," povedal starosta obce Veľká Lomnica Peter Duda. Zároveň dúfa, že sa "Sunrise Run" stane pevnou súčasťou Zimnej bežeckej série. "Verím, že to inšpiruje aj ďalších ľudí k návšteve nášho regiónu, ktorý sa množstvom značených trás stal najväčšou prírodnou telocvičňou na Slovensku," poznamenal.      

Na pretekárov čaká v sobotu 14. januára v ranných hodinách okruh dlhý necelých sedem kilometrov v smere od golfového areálu do obce, ďalej na vrch Smrekovec, odkiaľ sa bežci vrátia naspäť do východiskového bodu. Okruh má mierne prevýšenie a nádherné výhľady na končiare Vysokých Tatier. Po prvý raz sa uskutočnia bežecké preteky v čase východu slnka a namiesto tradičného občerstvenia budú pretekárom podávané raňajky.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2016
Slovenské veľhory lákajú turistov aj mimo letnej a zimnej sezóny
Ako informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová, v mimosezónnom období sa oplatí v slovenských veľhorách aj ubytovať, pretože jednotlivé ubytovacie zariadenia ponúkajú rôzne jesenné pobytové balíčky.
viac
03.03.2017
ČSOB zimná bežecká séria už túto sobotu
Prvý marcový víkend odštartuje už 5. ročník zimného behu - ČSOB zimná bežecká séria, ktorej spoluorganizátorom je Bratislavský samosprávny kraj.
viac
13.03.2017
Tatranské doliny sa stanú centrom náročných skialpinistických pretekov
Najnáročnejšie skialpinistické preteky pritiahnu na Liptov a Oravu 23. až 26. marca viac ako 200 pretekárov z rôznych kútov Európy.
viac
02.06.2017
Tvrdošínska dvanástka
Bežeckú sériu Žilinská ŽupaRUN odštartujú pretekom Tvrdošínska dvanástka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %