Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.10.2018 03:32

Pri príležitosti 65. výročia udelili ocenenie Zlaté srdce


Ilustračná snímka, zdroj: www.zpoz.sk


Cenu Zlaté srdce si prevzali deviati jednotlivci a jeden kolektív. Najvyššie ocenenie Združenia zborov pre občianske záležitosti (ZPOZ) Človek - človeku v SR udelili počas štvrtkového (18. 10.) celoslovenského seminára s názvom Vďaka vám, spozáci.


Seminár sa konal v Banskej Bystrici pri príležitosti svojho 65. výročia. Informovala o tom v sobotu členka Ústrednej rady Združenia ZPOZ Viera Hudecová.       

"Ocenenie si prevzali členovia zborov pre občianske záležitosti z obcí a miest SR, ktorí mnohé roky odovzdávajú svoje srdce pre iných," uviedla Hudecová.       

Združenie má celoslovenskú pôsobnosť, pričom členskú základňu podľa Hudecovej tvorí 631 miest a obcí. V obciach a mestách venujú pozornosť najmä občianskym obradom a slávnostiam pre občanov, pričom si všímajú človeka v každej významnej chvíli jeho života. Venujú sa udalostiam ako napríklad uvítanie detí do života, životné jubileá či sobáše a tiež posledné rozlúčky.       

"Združenie ZPOZ Človek človeku v SR má vo svojej náplni metodickú pomoc kolektívom ZPOZ pri zabezpečovaní občianskych obradov a slávností formou vydávania zborníkov scenárov obradov, časopisov, organizovaním odborných seminárov a prehliadok programov ZPOZ pre organizátorov a účinkujúcich na občianskych obradoch a slávnostiach," doplnila.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.04.2016
Pripravované občianske združenie pre zpozárov a matrikárov Slovenska
Snahou združenia bude podporovať tvorivosť zpozárov (prípadne matrikárov) a adekvátne ich odmeňovať za to, že svoje myšlienky sprístupnia tým, ktorí sa nechajú radi inšpirovať.
viac
01.12.2018
Pred 150 rokmi vznikol prvý dobrovoľný hasičský zbor
Bohu na slávu, blížnemu na pomoc je názov výstavy k 150. výročiu založenia Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) v Trnave. Otvorili ju v piatok v priestoroch Štátneho archívu Trnava a pre verejnosť bude prístupná do 30. apríla budúceho roka.
viac
14.08.2019
Šaliansky dobrovoľní hasiči oslávia 140. výročie svojej existencie
Ukážkami výstroja i zásahovej techniky oslávi Dobrovoľný hasičský zbor v šalianskej mestskej časti Veča 140. výročie svojej existencie. V rámci osláv pripravili dobrovoľní hasiči v sobotu (17. 8.) program aj pre verejnosť.
viac
10.09.2022
Ocenenie príslušníkov Hasičského a záchranného zboru
Akciu organizoval HaZZ patriaci pod MV SR, vďaku a uznanie príslušníkom a zložkám, ktoré pomáhajú hasičom pri ochrane životov, zdravia a majetkov ľudí prišli vyjadriť a vzdať úctu aj predseda vlády SR Eduard Heger, minister vnútra SR Roman Mikulec, prezident HaZZ Pavol Mikulášek a ďalší hostia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %