Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.02.2017 01:58

Prievidza chce získať pozemky pod cyklotrasy


Ilustračná snímka: (tasr).


Samospráva Prievidze má záujem získať do svojho vlastníctva pozemky na území mesta, cez ktoré majú viesť plánované cyklotrasy. Získať plánuje aj pozemky na Riečnej ulici, a to za účelom vybudovania parkoviska.


S ich delimitáciou počítajú Zmeny a doplnky č. 15 územného plánu mesta, ktoré na svojom rokovaní 27. februára schválili prievidzskí mestskí poslanci.      

V poradí 15. doplnky a zmeny k územnému plánu mesta zahŕňajú dve základné témy, a to verejno-prospešné stavby a zmenu využitia funkcie územia, skonštatoval vedúci referátu územného plánovania a dopravy Mestského úradu v Prievidzi Roman Veselý. "Verejno-prospešné stavby ako záväzné časti územného plánu vlastne umožňujú mestu delimitovať, teda previesť do vlastníctva mesta, pozemky, ktoré sú vo vlastníctve Slovenského pozemkového fondu. Konkrétne v zmenách a doplnkoch číslo 15 sú pozemky na Riečnej ulici, kde má mesto záujem vybudovať parkovisko a taktiež aj pozemky pod cyklotrasy, ktoré mesto teraz aktuálne rieši," priblížil.      

Zmeny v územnom pláne sa dotýkajú aj lokality ulíc Za depom, Duklianska, Andreja Sládkovičova a Ľudovíta Štúra, kde obyvatelia iniciovali petíciu za zachovanie radovej zástavby rodinných domov, keďže v platnom územnom pláne bola lokalita určená na občiansku vybavenosť. Doplnok teda rieši zmenu využitia funkcie územia.      

Do zmien a doplnkov plánu samospráva, naopak, nezaradila chatu postavenú mimo zastavaného územia v Malej Lehôtke, tú tam požadoval zapracovať jej majiteľ.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2016
Do rozpočtu mesta pribudlo 300 000 eur
Zmeny prostredníctvom rozpočtového opatrenia odsúhlasili na rokovaní handlovskí mestskí poslanci.
viac
09.08.2016
Mesto pripravuje nový územný plán
Mesto Vráble pripravuje nový územný plán. Mesto ako orgán územného plánovania konštatovalo, že sa zmenili územno-technické, hospodárske a sociálne predpoklady a na základe toho rozhodlo o obstaraní nového Územného plánu mesta Vráble.
viac
28.11.2016
Aktualizáciu územného plánu Popradu dokončujú po takmer dvoch rokoch
V Poprade dokončujú práce na najdôležitejšom dokumente z pohľadu jeho ďalšieho rozvoja, a to zmene a doplnku 2016 Územného plánu mesta Poprad (ÚPN).
viac
30.11.2021
Časť staromestských poslancov chce novú ulicu pomenovanú po Satinskom
V Bratislave by sa mala nájsť nová ulica či miesto, ktoré by bolo hodné niesť meno obľúbeného umelca Júliusa Satinského. Volá po tom časť staromestských miestnych poslancov z klubu Team Vallo pre Staré Mesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %