Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
23.07.2018 10:48

Prievidza podporí súťaže detí so zdravotným znevýhodnením


Ilustračná snímka zdroj: priekopnik.sk


Na základe odporučenia komisie Mestského zastupiteľstva pre starostlivosť o obyvateľov prispeje mesto Prievidza zo svojho rozpočtu v druhom polroku na aktivity zdravotne znevýhodnených detí dotáciou z rozpočtu mesta vo výške 500 eur.


Mesto Prievidza podporí finančným príspevkom súťaže detí so zdravotným znevýhodnením navštevujúce Spojenú školu internátnu na Úzkej ulici. Tieto peniaze budú použité na nákup ocenení ako detské knihy, písacie, športové, výtvarne potreby a didaktické hry. Cieľom dotácie je u detí rozvíjať priestorové zmýšľanie, poznávanie farieb a rozvíjanie jemnej motoriky.

 „Podpora zdravotne znevýhodnených obyvateľov patrí medzi dlhodobé priority mesta, pričom práve podpora detí, ktoré navštevujú Spojenú školu internátnu prináša dlhodobo pozitívne výsledky. Cením si prácu všetkých pedagógov a vychovávateľov, viackrát som sa o tom mohla presvedčiť aj v elokovaných pracoviskách špeciálnej materskej školy a Nového domova", dodáva primátorka Macháčková.

 Spojená škola internátna v Prievidzi poskytuje deťom s mentálnym postihnutím základné vzdelávanie v 1. až 9. ročníku. Úlohou školy je poskytnúť deťom s mentálnym postihnutím rôzneho stupňa optimálne podmienky na vzdelávanie a osobnostný rozvoj, ktoré im nemohla zabezpečiť základná škola bežného typu. Výuka prebieha podľa učebných osnov špeciálnej základnej školy, vyučujúci majú väčšie možnosti sa žiakom venovať individuálnou formou, maximálny počet žiakov v triede je desať.

Autor: (ts-mesto Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.07.2020
V areáli škôlky na Bernolákovej ulici začnú s výstavbou jaslí
V utorok (28. 7.) sa začína výstavba detských jaslí v areáli materskej školy na Bernolákovej ulici v Malackách. Mesto o tom informuje na webe.
viac
19.01.2021
Karpatská nadácia poskytne podporu v programe Škola napriek korone
Karpatská nadácia opäť otvára program Škola napriek korone s cieľom podporiť nápady, ktoré by pomohli riešiť potreby prerušeného vzdelávacieho procesu.
viac
16.08.2023
Dolnokubínčania môžu žiadať o príspevok pri nástupe dieťaťa na školskú dochádzku
Mesto Dolný Kubín poskytuje jednorazový finančný príspevok na nákup školských potrieb pri nástupe dieťaťa do prvého ročníka základnej školy. Príspevok je kategorizovaný podľa toho, či ide do školy prvé, druhé alebo ďalšie dieťa.Informoval o tom Martin Buzna z kancelárie primátora.
viac
06.10.2023
Mesto Prievidza podporí najmenších korčuliarov
Deti v predškolskom veku navštevujúce materské školy absolvujú v období od 15. septembra 2023 do 30. mája 2024 v priestoroch ľadovej plochy Zimného štadióna v Prievidzi kurz korčuľovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %