Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.10.2019 03:50

Prievidza získala ocenenie za najpriateľskejší prístup k mládeži


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Prievidza získalo ocenenie za najpriateľskejší prístup k mládeži. Svojimi aktivitami má podporovať u mladých ľudí myšlienku aktívneho občianstva a participácie.


Cenu sTOPa 2019 mu uplynulý týždeň v Banskej Bystrici udelila Asociácia krajských rád mládeže a odbor mládeže Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.       

"Odborná komisia hodnotila aktivitu, angažovanosť a príklad dobrej praxe v životoch mladých ľudí aj celej komunity," načrtol Ďureje. Mesto podľa neho dlhodobo rozvíja spoluprácu samosprávy a mladých ľudí. "Od roku 2009 sa pravidelne organizuje Fórum detí a mládeže ako neformálna platforma, ktorá tri až štyrikrát ročne vytvára priestor na vzájomný dialóg mladých ľudí, pracovníkov s deťmi a mládežou, organizácií pracujúcich s mládežou a zástupcov samosprávy," pripomenul.       

Záujem o zvyšovanie kvality života mládeže v meste má podľa radnice dokazovať aj prijatie strategického dokumentu, ktorý definuje priority a ciele mesta Prievidza v kľúčových oblastiach rozvoja práce s mládežou. "Od roku 2018 pôsobí v Prievidzi aj Rada mladých ako poradný orgán mestského zastupiteľstva. Práve rada podporuje myšlienku participácie a rozvíja u mládeže zručnosti potrebné pre aktívny občiansky život v demokratickej spoločnosti. Možnosť podieľať sa na rozhodovaní napomáha presadzovaniu záujmov, potrieb a požiadaviek tejto skupiny obyvateľov," dodal Ďureje.       

Poslaním ocenenia sTOPa je zviditeľniť a upozorniť verejnosť na výnimočných ľudí a subjekty, ktoré svojou prácou pomáhajú vytvárať pozitívne prostredie pre život mládeže v každom kraji Slovenska aktívnym občianskym a ľudským prístupom. Cieľom ocenenia je zviditeľnenie hodnoty aktívneho občianstva a participácie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2018
V Prievidzi otvoria v septembri prvú strednú zdravotnícku školu na hornej Nitre
V Prievidzi vznikne od budúceho školského roku stredná zdravotnícka škola (SZŠ). Bude treťou v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) a prvou na hornej Nitre. Zriadenie SZŠ na Vinohradníckej ulici v Prievidzi schválili na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
22.10.2019
V Prievidzi hlasujú o projektoch participatívneho rozpočtu 2019
Do každej domácnosti v Prievidzi bol doručený hlasovací lístok s anotáciami súťažných projektov pre Participatívny rozpočet 2019. V najbližších dňoch budú môcť obyvatelia rozhodnúť o víťazných projektoch.
viac
04.03.2022
Mesto otvorilo výzvu pre návrhy na ocenenie talentovanej mládeže
Hlavné mesto opäť hľadá talentovanú mládež, otvorilo výzvu na predkladanie návrhov na ocenenie za rok 2021.
viac
21.11.2023
Krajské centrá práce s mládežou SPACE získali prestížne ocenenie
Pozornosti odbornej poroty neunikol projekt centier práce s mládežou SPACE, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj prostredníctvom svojej Rozvojovej agentúry spustil pred vyše rokom. Odmenili ho ocenením Národná cena kariérového poradenstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %