Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.08.2018 11:18

Prihlasovanie sa na Týždeň dobrovoľníctva je spustené


Ilustračná snímka (bdr)


Bratislava sa v septembri stane metropolou dobrých skutkov. Už teraz si môžete pozrieť a vybrať kde a ako by ste mohli nezištne pomôcť druhým v termíne od 15. – 22. septembra 2018. Do Týždňa dobrovoľníctva sa zapojí aj speváčka Sima Martausová.


Bratislavské dobrovoľnícke centrum spolu s desiatkami neziskových organizácií a občianskych združení pripravili už 4. ročník podujatia Týždeň dobrovoľníctva. Čaká na Vás plnohodnotný a kvalitný program plný dobrých skutkov. „Ide o ochutnávku dobrovoľníctva. Stačí prísť na stránku www.tyzdendobrovolnictva.sk a vybrať si na mapke Bratislavský kraj. Automaticky Vás to presmeruje na program v Bratislave. Keď sa Vám nejaká dobrovoľnícka aktivita páči, stačí sa prihlásiť kliknutím na tlačidlo „Chcem pomôcť“, vysvetľuje šéfka Bratislavského dobrovoľníckeho centra Gabriela Podmaková.

V Bratislave odštartuje akcia 15. septembra od 10:00 do 15:00 Trhom dobrovoľníctva v Starej Tržnici. "Trh prepája tých, ktorí chcú pomáhať priamo s tými, ktorí pomoc potrebujú. Na trhu sa prezentujú desiatky organizácií, čiže aj človek, ktorý ešte nevie v čom by chcel dobrovoľničiť sa môže zastaviť pri všetkých stánkoch a nájsť tak pre seba vhodnú dobrovoľnícku aktivitu,“ výnimočnosť Trhu zdôrazňuje Podmaková.

V rámci celého Týždňa dobrovoľníctva je na výber mnoho dobrovoľníckych aktivít. Zapojiť sa môže naozaj každý – nie sú na to potrebné žiadne špeciálne schopnosti či zručnosti, stačí iba chuť pomáhať. „Organizácie v Bratislave potrebujú napríklad skrášliť svoje okolie, poumývať okná, budú sa vyrábať dekoratívne sviečky, keramika, hračky pre deti z detských domovov“, hovorí Podmaková.

V minulom roku sa do Týždňa dobrovoľníctva na celom Slovensku zapojilo 4535 dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, ktorí venovali druhým 10 904,5 dobrovoľníckych hodín bez nároku na odmenu.

Kontakt: Zuzana Majerčíková

Bratislavské dobrovoľnícke centrum

Autor: (BDC)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Dobrovoľní online mentori pomôžu deťom z rómskych osád
Na podporu vzdelávania a napredovania detí z rómskych osád spustila organizácia ETP Slovensko webovú stránku online mentoringu www.schopnedeti.sk, ktorá je prístupná od 1. októbra.
viac
25.10.2016
Magistrát hľadá dobrovoľníkov na sčítanie bezdomovcov
Historicky prvé sčítanie ľudí bez domova v Bratislave sa uskutoční 9. novembra, cieľom je zreálniť ich počet v hlavnom meste.
viac
28.11.2016
Mesto podporilo v rámci svojich grantových programov 411 projektov
Grantové komisie hlavného mesta zasadli v októbri poslednýkrát v roku 2016 a podporili spolu 58 projektov v hodnote 46 187 eur. Celkovo však Bratislava prostredníctvom svojich grantových programov podporila v tomto roku 411 projektov a prerozdelila medzi ne sumu 270 000 eur.
viac
29.06.2022
Zažite letné dobrodružstvá na bicykli, v autobuse alebo na rieke
Leto je už v plnom prúde, žiakom sa končí škola a mnohí z vás určite premýšľate, kam ísť na letnú dovolenku. Ak ešte nie ste rozhodnutí, máme pre vás tipy v Bratislavskom kraji. Čo tak leto na bicykli alebo na vode?
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %