Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.12.2018 06:05

Prioritou obce je dobudovanie vodovodu, práce by sa mohli rozbehnúť na jar


Obec Tuhár, snímka zdroj: Wikipédia


Dobudovanie vodovodu v celom intraviláne obce je jednou z hlavných priorít samosprávy Tuhára v Lučeneckom okrese. Podľa slov starostu Petra Čemana jeho výstavbu rieši obec od roku 2007, ešte stále však nie je dokončený.


„Keďže sme dedina do 1000 obyvateľov, tak sme mali možnosť riešiť to cez Envirofond alebo z rozpočtu. Cez ten sa však miliónový projekt nedá realizovať a úverové zdroje tiež nemôžeme použiť na takúto veľkú sumu bez dotácie. Čiže sme to nakoniec riešili dotačnou schémou cez Envirofond,“ načrtol starosta.       

Z tohto zdroja získali podľa jeho slov niekoľko dotácií, ktoré postupne preinvestovali na prípravu vodovodu, napríklad na prívodné a výtlačné potrubie v celkovej dĺžke okolo 3000 metrov, ktoré do Tuhára vedie od susedného Divína. „Vodovod však nemáme dobudovaný. Chýba nám potrubie takmer po celej dedine, ako aj vodojem a čerpacia stanica, ktorá doň bude tlačiť vodu a odkiaľ už pôjde samospádom do domov,“ uviedol Čeman.       

Situáciu samospráva rieši spoluprácou so Stredoslovenskou vodárenskou prevádzkovou spoločnosťou. „Postúpili sme im práva, aby mohli byť žiadateľmi o granty oni. Koncom októbra minulého roka podali žiadosť na dobudovanie vodovodu do Tuhára. Vyzerá to tak, že budeme úspešní a ak všetko pôjde dobre, stavať by sa mohlo začať už na jar budúceho roka,“ zakončil Čeman.    

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.10.2019
Popri okresnej Detve sa v obci Kriváň stavia najviac nájomných bytov
V súčasnosti naplno beží výstavba už štvrtej nájomnej bytovky, v ktorej bude 16 bytov, a v príprave je aj stavba ďalšej s 18 bytmi.
viac
27.11.2020
Vo Vajnoroch pribudol nový vodovod, začína sa opravovať aj kanalizácia
V bratislavských Vajnoroch pustila v piatok Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vodu do nového vodovodu na ulici Za humnami. Generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš zároveň ohlásil začiatok opravy vákuovej kanalizácie v tejto mestskej časti za viac ako milión eur.
viac
04.02.2021
Výstavba dôležitého diaľničného úseku bude pokračovať
Výstavba tunela Višňové bude pokračovať. Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky ohlásilo víťazného uchádzača, ktorým je spoločnosť SKANSKA.
viac
29.11.2022
Obec sa po takmer 20 rokoch dočkala vodovodu, dokončia ho v decembri
Obyvatelia obce Tuhár v okrese Lučenec sa po takmer dvoch desaťročiach dočkali vodovodu. Práce na projekte za približne 983 000 eur bez DPH pomaly finišujú a dokončené by mali byť v decembri. Uviedol to starosta obce Peter Čeman.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %