Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
06.01.2019 07:25

Prioritou primátora Zdenka Čambala bude nielen kúpalisko, kultúrny dom a zámok


Primátor Holíča Zdenko Čambal. Snímka zdroj Trnavský hlas.


Podľa staronového primátora Holíča Zdenka Čambala, ktorý v decembri 2018 začal svoje štvrté funkčné obdobie, prioritou v nastávajúcom štvorročnom období je aj kúpalisko a kultúrny stánok.


"Jednoznačne sa musíme zaoberať kúpaliskom i kultúrnym domom, ktorý bol predmetom viac ako 20-ročného sporu s rímsko-katolíckou arcidiecézou v súvislosti s reštitučným nárokom," uviedol pre TASR primátor.       

Dôležitou úlohou je aj rekonštrukcia zámku, ktorá si podľa odhadov vyžiada 25 až 26 miliónov eur. "Musíme sa rozhodnúť, čo s hlavnou budovou. Som presvedčený, že pri nej sme odkázaní na biznis sektor zo zahraničia, keďže na Slovensku toľko finančných zdrojov nie je. Rekonštrukcia sa musí realizovať jednoliatym procesom, nie po častiach, aby sa nezhodnotilo to, čo sa urobilo po častiach v minulosti," pokračoval Čambal.       

Občania citlivo vnímajú aj nevyužívanú budovu bývalého internátu Strednej priemyselnej školy poľnohospodárskej, ktorá je majetkom Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). "O nej sa súčasný predseda TTSK Jozef Viskupič vyjadril, že s ňou chce byť mestu nápomocný. Ja a bývalý zástupca primátora Holíča Rastislav Caletka sme členovia poslaneckého zboru trnavského krajského zastupiteľstva a budeme iniciovať diskusiu na tému internátu priamo na župe. Predpokladám, že sa v krátkom časovom horizonte budeme zapodievať aj týmto problémom," doplnil primátor s tým, že samozrejmosťou sú úlohy spojené s bežnými investíciami do infraštruktúry, mestských ciest a chodníkov.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2018
Mesto rozdelilo účelové dotácie, uvoľnilo na ne 125-tis. eur
Mesto Holíč rozdelilo dotáciu na podporu činnosti záujmových a športových organizácií v meste vo výške 125-tis. eur. Oproti minulému roku sa účelové dotácie zvýšili o 27-tis. eur.
viac
10.12.2018
Holíč: Staronový primátor Zdenko Čambal a poslanci zložili sľub
V Holíči po štvrtý raz zložil sľub primátora Zdenko Čambal. Spolu s ním na piatkovom ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve zložilo sľub aj 15 zo 16 poslancov.
viac
03.01.2019
Na zámku v Holíči končí rekonštrukcia koniarne
Na Holíčskom zámku končia rekonštrukčné práce na budove koniarne, na ktoré získalo mesto nenávratné finančné prostriedky z Ministerstva kultúry (MK) SR. Informovalo o tom oddelenie regionálneho rozvoja a dotačnej politiky mestského úradu.
viac
23.09.2021
Radnica finišuje s rekonštrukciou kultúrneho domu
Radnica v Šali finišuje s rozsiahlou rekonštrukciou kultúrneho domu. Budova z roku 1973 bude mať po ukončení stavebných prác novú fasádu, zmodernizované interiéry i vnútorné vybavenie a technológie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %