Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.02.2017 03:45

Pripravujú nový návštevný poriadok Slovenského raja


Slovenský raj.


Národný park Slovenský raj bude mať nový návštevný poriadok. Ako informoval riaditeľ Správy Národného parku Slovenský raj Tomáš Dražil, pracovať sa na ňom začne koncom februára, hotový by mal byť do konca tohto roku.


"Návštevný poriadok určuje pravidlá správania sa návštevníkov v parku a definuje priestory, kde a ako možno rozvíjať aktivity turizmu, preto je to pre rozvoj územia zásadný dokument," priblížil Dražil. Úvodná pracovná konferencia k jeho úprave sa uskutoční v utorok 28. februára v Spišskej Novej Vsi.      

Ako doplnil Dražil, počas nej sa vysvetlí postup, ako sa bude návštevný poriadok tvoriť, rovnako sa predstaví i jeho koncept. "Nasledovať budú pracovné stretnutia k jednotlivým témam, ako je pešia turistika, cykloturistika, doprava a podobne, kde sa budú riešiť detaily," vysvetlil Dražil.      

Riaditeľ Správy Národného parku Slovenský raj zároveň zdôraznil, že na stretnutie boli pozvaní zástupcovia štátnej správy, samospráv, vlastníci pozemkov, ale i podnikatelia v cestovnom ruchu a rôzne záujmové organizácie. Spolu Správa národného parku podľa slov Dražila odoslala 111 pozvánok.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
01.03.2017
Nový návštevný poriadok Slovenského raja ponúkne viacero noviniek
Správa Národného parku (NP) Slovenský raj pripravuje nový návštevný poriadok parku. Jeho pracovnú verziu zverejnila na pripomienkovanie na svojej webstránke.
viac
30.09.2020
Letný vlak Záhoráčik prepravil túto sezónu takmer 6000 cestujúcich
Náučný chodník Plavecký kras, výhľad na panorámu Malých Karpát, či Plavecký hrad. To je len malý výber z atrakcií, ktoré mohli vidieť návštevníci Záhoria ak cestou za krásami tohto regiónu využili Letný vlak Záhoráčik.
viac
13.05.2021
Spolupráca GP SR a ÚVO bude kľúčová pre dôslednú kontrolu míňania peňazí z EÚ
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka sa po prvý raz od nástupu do funkcie stretol s predsedom Úradu pre verejné obstarávanie Miroslavom Hlivákom, aby prehodnotili doterajšiu spoluprácu a nastavili rámce pre obdobie, keď Slovensko dostane historický objem peňazí z európskych zdrojov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %