Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
18.01.2018 04:05

Projekt miniTrnava hľadá spolupracovníkov na tento rok


Mesto detí s názvom miniTrnava, ktoré začiatkom júla 2017 vyrástlo v priestoroch Mestského zimného štadióna, pritiahlo za dva týždne svojho fungovania stovky návštevníkov.


Po úspešnej premiére vlani v lete bude aj tento rok fungovať prázdninový projekt mesta detí - miniTrnava. Po tri týždne od začiatku júla poskytne malým Trnavčanom možnosť plnohodnotne tráviť dni voľna. Teraz hľadá spolupracovníkov.


Projekt fungoval ako malé mesto, kde deti mohli navštíviť rôzne prevádzky, zúčastniť sa na výrobe produktov a realizovať viaceré zaujímavé aktivity od výroby občerstvenia, novín, bankových služieb, taxislužby, matriky, úradu práce, univerzity, remeselníckych dielní až po smetiarske služby, pričom si deti zvolili aj vlastnú samosprávu. Za prácu dostali odmenu v podobe špeciálnej meny trnka, za ktorú si mohli zadovážiť zase iné veci, ktoré pripravili ich rovesníci.

Vstupom do projektu sa z detí stávali občania miniTrnavy a takýchto bolo zaregistrovaných celkovo 1100. Spolu mali podľa slov garantky projektu Kataríny Haršányiovej z mestského úradu v evidencii viac ako 3500 návštev. Dospelým bol pritom vstup do miniTrnavy zakázaný, deti sa sami rozhodovali, čo a kedy chcú robiť. Dohľad mali iba spolupracovníci, ktorých by malo byť tento rok spolu okolo šesť desiatok.

„Záujem vlani prekročil naše očakávania, preto chceme projekt pre tento rok rozšíriť,” uviedla Haršányiová. Záujemcovia o spoluprácu sa môžu prihlásiť cez dotazník, ktorý je potrebné poslať do konca januára. Dodala, že radi uvítajú aj staršie vekové skupiny, nielen mládež od 16 rokov. „Pretože napríklad od seniorov môžu naše deti získať nenahraditeľné skúsenosti. Minulý rok sme mali pani v krajčírskej dielni, naučila ich čo inde nie,” povedala Haršányiová. MiniTrnava podľa nej teraz hľadá nápaditých a hravých ľudí, spoľahlivých tímových hráčov, ktorí potom prejdú workshopmi a vyčlenia si na prácu termín od 9. do 27. júla.

Projekt sa uskutočňuje v réžii mesta, v roku 2017 vyčlenilo na túto aktivitu 80 000 eur, pre tento rok 50 000 eur. „Preto hľadáme partnerov, ktorých takýto projekt osloví,” uviedla Haršányiová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2017
Prorodinné projekty môžu získať peniaze od mesta
Aktívni Trnavčania majú novú možnosť získať prostriedky pre ďalšie svoje projekty. Ku grantovej schéme pre kultúru, šport i zdravie pridala radnica najnovšie dotácie pre program Prorodinne orientované mesto a na tento účel vyčlenila v rozpočte mesta sumu 5000 eur.
viac
04.07.2017
Mesto Poprad pripravilo opäť letný tábor pre deti zo sociálne slabších rodín
Mesto Poprad už po 17. krát pripravilo pre 40 detí zo sociálne slabších rodín 8 – dňový prázdninový tábor. Ten začal už v sobotu 1. júla a potrvá celý týždeň. Deti prežijú nezabudnuteľné chvíle v Súkromnej škole v prírode v Tatranskej Lomnici.
viac
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %