Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.05.2017 10:38

Projekt RegioAuto a jeho pozitívny ohlas


Pohľad do sály počas prezentácie.


Ďalším pokračovaním projektu ŠKODA Handy ZŤP je RegioAuto – komunitná prepravná služba. Je určený pre verejný a tretí sektor. O jeho predstavenie bol a je veľký záujem. Postupne sme prijali pozvanie do viacerých obcí a miest. Osobné konzultácie splnili očakávania budúcich klientov.


S názorom, že dostupná preprava na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti, integrácia ZŤP i seniorov do všetkých oblastí života, zlepšenie životných podmienok pre matky s deťmi súvisiace najmä s lekárskou starostlivosťou, školskou dochádzkou, záujmovou činnosťou, sa čoraz častejšie stotožňujú nielen obce a mestá, ktoré hľadajú možnosti, ako uvedenú službu začať prevádzkovať v ich obci alebo meste, ale aj organizácie III. sektora ako rozšírenie služieb pre svojich klientov. Nie je zanedbateľné ani komunitné podnikanie, ktoré sa takto má možnosť viac etablovať do svojho regiónu.

Príjemným prekvapením bolo, že spolu s vozidlom dostane prevádzkovateľ vozidla Konspekt ako pomôcku - t. j. súhrn ekonomických, legislatívnych, servisných a komerčných podmienok na bezproblémovú prevádzku vozidla a poradenstvo počas celého zmluvného vzťahu. Predsa len podnikateľské prostredie si žije úplne iným životom, ako dať do praxe logistické potreby pre občanov zákonnými podmienkami. Samozrejmosťou je naša sústavná prítomnosť ako istota, kde v rámci poradenstva sme k dispozícii.

V rámci stretnutí odzneli aj otázky, z ktorých vyberáme tie najčastejšie:

Ako zabezpečiť, aby komunitná prepravná služba vo svojej obci/meste bola  z dlhodobého hľadiska finančne udržateľná?

- V meste/obci, kde sa uvedená komunitná prepravná služba zavedie, je potrebné systematicky využívať marketingové nástroje a možnosti na propagáciu, ktorých predpokladom je  využívanie či už platenej alebo dotovanej  služby medzi obyvateľmi. Prepojiť komunálnu politiku s komunitným podnikaním. V osobných kontaktoch, tak vzácnych práve v malých mestách a obciach, podporovať jej rozbeh a využívanie. Veď je to pre nás, či tých všetkých spoluobčanov.

Ak sa obec/mesto rozhodne pre uvedenú službu cez projekt RegioAuto, môžu ju realizovať samy alebo cez inú organizáciu?

- Môžu ju realizovať, samozrejme, aj samy. Ukázalo sa však na pilotoch, že najvýhodnejšia je realizácia podchytená zmluvami. Najekonomickejšia sa javí chránená dielňa, ktorá už istú činnosť vykonáva (je štátom podporovaná) a toto by mohol byť jej doplnkový program pri legislatívnom rozšírení svojej činnosti. Veď istou devízou je aj to, že ľudia sa navzájom poznajú a môžu si dôverovať.

Musí sa RegioAuto používať výlučne na sociálny program, alebo sa môžu s ním zabezpečovať aj iné činnosti?

- RegioAuto sa nemusí využívať len na komunitnú prepravnú službu, ale prevádzkovateľ ho môže používať podľa potreby, napr. predpoludním sa bude používať na sociálne účely dotované obcou, ale i samoplatiteľmi (prevádzkovanie komunitnej prepravnej služby), popoludní sa bude využívať ako prevádzkové vozidlo. Záleží od schopností dispečera (vodiča), ktorý si kapacitu plánuje čo najvýhodnejšie.

Zamestnanec, ktorý zabezpečuje túto službu, musí mať v náplni práce výhradne iba prepravu osôb, alebo môže byť jeho pracovná pozícia kumulovaná?

- Zamestnanec (majiteľ), ktorý vykonáva komunitnú prepravnú činnosť, môže mať v pracovnej náplni aj iné činnosti, t. j. môže zabezpečovať aj iné úlohy pre svojho zamestnávateľa, alebo aj ako podnikateľský subjekt pre svoje potreby. Činnosť a realizácia služby nepodlieha kontrolnej činnosti.

Aký je postup pri vybavovaní a aké vozidlá sú k dispozícii?

- Na našej stránke www.regioauto.sk je uvedená celá postupnosť a legislatívne podmienky na uzatvorenie zmluvy. Celá výrobná škála vozidiel značky ŠKODA je Vám k dispozícii. Spolu s kalkuláciami (mesačné splátky) Vám na počkanie pripravíme a následne vo Vami vybranom ŠKODA Handy centre ZŤP (10 na Slovensku) dokončíme celú transakciu.

O Môžeme si následne vozidlo odkúpiť?

- Tieto vozidlá sú typický operatívny leasing. V splátke je zakalkulovaný servis, poistenie, sezónne pneumatiky, cestná daň. Vozidlo môžete využívať od 2 do 4 rokov. Môžete si ho odkúpiť, ale najvýhodnejšie je vymeniť ho za nové a pokračovať.

 

www.regioauto.sk prípadne www.avmobilita.sk

 

Neváhajte nás sledovať a kontaktovať:

Mgr. Mária Fumačová, projektový manažér

mobil: +421904893591

E: avmobilita1@avmobilita.sk

Autor: (regioauto.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.01.2020
V lesnej škôlke v Bôriku pribudne komunitná včelnica
Komunitná včelnica a včelia škola pribudne v areáli starej lesnej škôlky v Bôriku v Nitrianskom Pravne. Projektom, na ktorý získala obec dotáciu, chce ľuďom pripomenúť, aké dôležité sú včely pre životné prostredie. Vzdelávať sa v areáli budú i deti, pre ktoré miestna škola vytvorí krúžok.
viac
21.08.2020
Žiaci základných škôl v Štúrove budú cestovať do školy zdarma
Žiaci štúrovských základných škôl (ZŠ) budú aj v tomto školskom roku cestovať do nich linkami mestskej hromadnej dopravy zdarma. Bezplatné cestovanie žiakov umožní spoločný projekt mesta a dopravnej spoločnosti Arriva.
viac
15.06.2021
NKN podporí projekty zamerané na obnovu verejných priestorov
Aktivisti, dobrovoľníci a neformálne združenia majú ešte tri dni na to, aby požiadali o podporu z grantového programu s názvom Upracme si spolu. Nitrianska komunitná nadácia (NKN) môže na úspešné zámery poskytnúť z programu dotáciu do 1000 eur.
viac
17.06.2022
Cyklistov v Košickom kraji prevezú cyklobusy aj vybrané pravidelné linky
Priaznivci cyklistiky môžu v Košickom kraji využiť počas leta možnosti prepravy v autobusoch, a to buď v špeciálnych cyklobusoch z Košíc na Kojšovku, Gemer a Tokaj, alebo od soboty 18. júna aj v pravidelných spojoch smerom na Spiš, Zemplín a Tokaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %