Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.03.2017 02:10

Projekt Vráťme knihy do škôl končí o 11 dní


Vizuál projektu.


Škôlkari, žiaci základných a študenti stredných škôl majú už iba 11 dní, aby sa zapojili do šiesteho ročníka projektu Vráťme knihy do škôl. Súťažia o elektronické čítačky, knihy či o výlet do Bruselu.


„Súťaž vráťme knihy do škôl spoluorganizuje bratislavská župa už po šiesty raz a počet prihlásených diel je pre nás nielen zadosťučinením, ale aj potvrdením, že mladých čitateľov neustále pribúda. “ povedal o projekte predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Aj v roku 2017 majú žiaci a študenti možnosť zapojiť sa do literárnej súťaže Vráťme knihy do škôl. Uzávierka je 31. marca 2017 a už po tretí raz sa do súťaže môžu zapojiť aj škôlkari. Tí posielajú obrázok podľa prečítaného textu. Žiaci 1. stupňa základných škôl môžu poslať buď obrázok, alebo textový príspevok a ich starší spolužiaci, teda žiaci 2. stupňa ZŠ a študenti stredných škôl, prihlasujú do súťaže texty, ktoré objasňujú dôvody, pre ktoré je pre nich tá – ktorá kniha zaujímavá či obľúbená.

Ocenenie však nečaká len na študentov, ale aj na ich učiteľov, profesorov či knihovníkov. V projekte Vráťme knihy do škôl je pre nich totiž samostatná kategória Knižný anjel, do ktorej čitatelia môžu prihlásiť človeka, ktorý ich inšpiroval k čítaniu.

Súťaž „Vráťme knihy do škôl“ spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj, ABCknihy.sk a vydavateľstvá IKAR a Raabe. Cieľom projektu je podpora čítania u detí a mládeže a vzbudenie ich záujmu o literatúru.

 

Autor: (Veronika BEŇADIKOVÁ, tlačová tajomníčka BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2017
V jedálničku našich detí by mali pribudnúť ryby a strukoviny
Myslí si to olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth, ktorý sa stal tvárou projektu o zdravom životnom štýle "Hravo ži zdravo". Už po šiestykrát mapoval životný štýl piatakov základných škôl po celom Slovensku. Najúspešnejších účastníkov čakal Matej Tóth vo Vysokých Tatrách s tréningovým prekvapením.
viac
05.01.2018
O necelé dva týždne sa začne siedmy ročník čitateľskej súťaže
Už o necelé dva týždne sa začne čitateľská súťaž „Vráťme knihy do škôl“, do ktorej môžu mladí čitatelia poslať svoj tip na dobrú knihu. Obľúbená knižná súťaž pre žiakov materských, základných aj stredných škôl nebude chýbať ani tento rok a jej siedmy ročník štartuje 15. januára 2018.
viac
21.12.2018
Štartuje už ôsmy ročník obľúbenej knižnej súťaže Vráťme knihy do škôl
Ambíciou knižnej súťaže Vráťme knihy do škôl je spojiť všetkých žiakov a študentov na Slovensku a to prostredníctvom knihy. Preto sa organizátori rozhodli, že sa do súťaže môžu zapojiť úplne všetci školáci. Súťaží sa v 3 kategóriách: materské školy, základné školy a stredné školy a to do 15. marca 2
viac
06.03.2019
BSK: Zapojte sa do „Vráťme knihy do škôl“
Podpora čítania a budovanie pozitívneho vzťahu ku knihám medzi deťmi, žiakmi a študentmi je hlavnou myšlienkou čitateľskej súťaže „Vráťme knihy do škôl“, ktorá je obľúbená na celom Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %