Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
21.03.2018 11:45

Projekty v Lokci, Čimhovej i Sedliackej Dubovej získali finančný grant


Ilustračná snímka: zrúcaniny kostolíka sv. Kozmu a Damiána v Sedliackej Dubovej


Na zveľadenie zrúcaniny kostolíka sv. Kozmu a Damiána v Sedliackej Dubovej v okrese Dolný Kubín, sprístupnenie turistickej rozhľadne na Brabírke v Lokci (okres Námestovo) a revitalizáciu "Čimhovskej pivnice" v Čimhove (okres Tvrdošín) poputujú finančné prostriedky z Nadácie VÚB.


Projekty budú realizované v období od apríla do októbra tohto roku. Organizácia Dubova Colonorum zo Sedliackej Dubovej chce zveľaďovaním zrúcaniny kostolíka prispieť k záchrane a obnove kultúrnej historickej pamiatky. Občianske zduženie Beskydy bez hraníc z Lokce zasa dobuduje rozhľadňu z červeného smreku v oblasti Stredných Beskýd.

Projekt Čimhovská pivnica zahŕňa revitalizáciu neudržiavaného priestoru ukrývajúceho historickú kamennú pivnicu, v ktorej ľudia v minulosti uskladňovali zeleninu. Zámerom je vytvoriť na mieste letnú knižnicu, ktoré sa stane miestom organizovania tvorivých dielní.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2017
Nadácia VÚB podporí komunity sumou 80 000 eur
Nadácia VÚB spúšťa po tretíkrát grantovú výzvu pre komunitné projekty, v ktorej prerozdelí 80 000 eur. Šancu majú tri projekty v každom kraji. Pripravené sú tiež dve špeciálne ocenenia, každé vo výške 4000 eur.
viac
07.11.2017
Občania môžu podporiť projekt Ozeleňme mesto Levice
Mesto Levice postúpilo do ďalšieho verejného hlasovania v rámci grantového programu Komunitné granty 2017 s podnázvom 80 000 eur pre komunity, kde to žije Nadácie VÚB.
viac
17.01.2019
Otvárajú sa granty na komunitné projekty s účasťou dobrovoľníkov z VÚB
Začiatok roka prináša opäť príležitosť predložiť nápady na kúsok pozitívneho posunu vo svojom okolí. Mimovládne organizácie, školy, centrá voľného času či miestne samosprávy sa môžu uchádzať o grant pre svoje regionálne komunitné projekty z celkového balíka 30--tis. eur od Nadácie VÚB.
viac
04.10.2023
Envirogranty pomôžu udržať ďalšie projekty na ochranu prírody
Plány neziskových organizácií a iniciatív, zamerané na ochranu a osvetu v environmentálnych oblastiach, chce pomôcť pretaviť do reality ďalší ročník programu Envirogranty. Nadácia VÚB podporí sumou 50-tisíc eur opäť perspektívne projekty.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %