Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.10.2018 08:25

Protidrogový vlak putuje po Žilinskom kraji


Protidrogový vlak - ilustračná snímka


Unikátny projekt protidrogového vlaku dnes v Žiline odštartoval svoju púť po Žilinskom kraji. Záštitu nad ním prevzala žilinská županka Erika Jurinová.


Najvýznamnejší projekt v oblasti drogovej prevencie v Českej republike dorazil do Žilinského kraja s podporou Žilinskej župy. Prvá zastávka je v Žiline, odkiaľ pokračuje cez Martin, Liptovský Hrádok, Liptovský Mikuláš, Ružomberok do Tvrdošína, kde svoju cestu ukončí 9. novembra 2018.

,,Som veľmi rada, že Žilinský samosprávny kraj sa podieľa na tomto veľmi dôležitom projekte zameranom na prevenciu. Zatiaľ bol vlak na Slovensku iba v Čadci, preto som považovala za dôležité dostať tento projekt aj do ďalších miest,“ povedala žilinská županka Erika Jurinová. Ako dodala, je dôležité ďalej komunikovať s ministerstvami na národnej úrovni, aby protidrogový vlak mohol prechádzať celým Slovenskom.

Do projektu sa aktívne zapojí zhruba 500 žiakov z 15-tich stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti župy v tých mestách, kde bude vlak stáť. ,, Čím skôr začneme s prevenciou, tým väčšia je šanca, že bude úspešná,“ povedala županka. ,,Je dôležité so spätnou väzbou ďalej pracovať. Musíme túto tému na školách rozvíjať a vytvárať pracovné skupiny, ktoré budú pracovať so skupinou ohrozených detí,“ dodala. Okrem zástupcov mestskej a štátnej polície, lekárov a učiteľov budú súčasťou pracovnej skupiny aj zástupcovia ŽSK.

Protidrogový vlak Revolution Train je nadstavbou k tomu, čo Žilinská župa v oblasti prevencie už robí. Pre žiakovej stredných škôl organizuje viaceré aktivity so zameraním na zmysluplné trávenie voľného času – organizuje multimediálne protidrogové predstavenie Drogy sú cesta do tmy; krajský školský parlament; grantové programy – Škola bez tabaku, alkoholu a drog, Mládež v pohybe - spolu dokážeme viac; ako aj športové aktivity akou je Župná kalokagatia.

Žilinská župa podporila projekt Protidrogového vlaku sumou 7-tisíc EUR.

Odkaz na projekt Revolution train: http://www.revolutiontrain.cz/v2/

Harmonogram zastávok v Žilinskom kraji:

29.10.2018 – Žilina

30.10.2018 – Martin

05.11.2018 – Liptovský Hrádok

06.11.2018 – Liptovský Mikuláš

07.11.2018 – Ružomberok

08.11.2018 – Tvrdošín

09.11.2018 – Tvrdošín

Autor: (ts-zsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Január v znamení kultúry
Žilinská župa naplnila aj prvý mesiac roku 2017 jedinečnými podujatiami regionálnych galérií, knižníc, múzeí, divadiel či kultúrnych stredísk. Kysuce, Orava, Turiec, Horné Považie i Liptov ponúknu zážitky pre každého.
viac
30.03.2018
Žilinská županka predstavila svoj plán na päť rokov
Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová predstavila komplexný plán rozvoja kraja s názvom Žilinský kraj 22+. Hlavným cieľom je podľa nej urobiť zo Žilinského kraja najlepšie miesto pre rodiny a dosiahnuť, aby sa doň ľudia sťahovali z iných častí Slovenska.
viac
04.07.2019
Žilinská župa hľadá osobnosti kraja
Žilinská župa opäť ocení osobnosti kraja. Nominovať ľudí na najvyššie župné ocenenie môže verejnosť, poslanci ŽSK, občianske združenia, umelecké i vedecké inštitúcie. Uzávierka nominácii je 31. augusta 2019.
viac
02.11.2019
Do Trenčianskeho kraja zavíta protidrogový vlak Revolution Train
Vlaková súprava zo šiestich strieborných vagónov prevedie návštevníkov skutočným príbehom cesty drogovej závislosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %