Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
11.03.2019 11:50

Prvá Hokejová akadémia (nielen) pre budúce hviezdy NHL


Ilustračná snímka (tsk)


Študovať sa na nej bude dať od 1. septembra 2019 v rámci Strednej športovej školy v Trenčíne. Za projektom stojí TSK a Slovenský zväz ľadového hokeja.


Akadémia nemá v študentoch rozvíjať len športové nadanie študentov, ale aj ich osobnosť ako komplexný celok. Jej absolventi by mali byť rovnako uplatniteľní na ľadovej ploche, ako aj na trhu práce. Okrem otvorenia akadémie je v pláne výstavba novej tréningovej hokejovej haly s finančnou podporou vlády SR, pôsobenie špičkových trénerov a aplikácia špeciálne prispôsobených učebných a tréningových plánov. Viac v tlačovej správe.

Autor: (ts-tsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2019
Pilotný projekt Hokejová akadémia otvorí svoje brány už v septembri
Prvá hokejová akadémia v rámci Slovenska vznikne ako súčasť Strednej športovej školy Trenčín v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) už od septembra tohto roka. Prihlášku je potrebné podať do 20. februára!
viac
18.02.2020
Stavebné povolenie na novú hokejovú halu je už právoplatné
Stavebné povolenie na novú hokejovú halu v Trenčíne-Zámostí je už právoplatné. Pilotný projekt Hokejovej akadémie, ktorý má za úlohu vychovávať budúce hokejové hviezdy ako komplexné športové osobnosti, zahŕňa okrem iného aj novú halu s ľadovou plochou.
viac
14.06.2022
TSK investuje do rekonštrukcie Obchodnej akadémie v Trenčíne 1,8 milióna eur
Zníženie energetickej náročnosti budovy je hlavným cieľom rekonštrukcie budovy trenčianskej obchodnej akadémie. Prípravu rekonštrukcie komplikoval fakt, že časť školy je kultúrnou pamiatkou. Informoval o tom predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.
viac
22.12.2022
Výstavba hokejovej haly pre talentovanú mládež napreduje
Práce sa naplno rozbehli aj v stredoškolskom kampuse v Zámostí, kde sa už črtajú základy novej hokejovej haly pre Hokejovú akadémiu v Trenčíne. Zhotoviteľ aj investor absolvovali prvý kontrolný deň na stavbe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %