Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.06.2016 01:57

Prvé rokovanie Rady ZMOS po májovom 27. sneme ZMOS sa konalo v Dunajskej Strede


Pohľad na predsednícky stôl. Snímka: (st)


Predseda ZMOS Michal Sýkora zvolal na 14. júna 2016 v poradí siedme rokovanie Rady ZMOS, na ktorom predložil vyhodnotenie priebehu 27. snemu ZMOS. Návrh na rozpracovanie priorít schválených snemom a námetov z diskusných príspevkov predložili výkonní podpredsedovia Milan Muška a Jozef Turčány.


Členovia rady sa po voľbe návrhovej komisie, prezentácii produktov a služieb spoločnosti Engie a priblížením spolupráce medzi VÚB bankou, ZMOS a samosprávami venovali vyhodnoteniu plnenia úloh z uznesení Rady ZMOS, ktoré uviedla ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Anna Labátová.

Výkonní podpredsedovia následne predložili aktuálne informácie z legislatívneho procesu. Aktuálny stav regionálneho školstva z pohľadu miest a obcí a aktuálny vývoj dane z príjmu fyzických osôb za prvý polrok 2016 uviedol výkonný podpredseda Jozef Turčány.

Podpredseda Štefan Bieľak predložil informáciu o implementácii integrovaného regionálneho operačného programu. Materiál, ktorý sa týkal implementácie Operačného programu Program rozvoja vidieka z hľadiska situácie procesu výberu miestnych akčných skupín a podpory obcí v rámci vyhlásených výziev predložil Milan Muška.

Vedúci Stáleho zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek informoval o spolupráci zastúpenia so Združením miest a obcí Slovenska počas predsedníctva Slovenska v Rade Európskej únie. Právne a ekonomické aspekty prevádzkovania informačného systému DCOM v podmienkach ZMOS predložil Milan Muška. Ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS informovala o zmenách zastúpenia členov regionálnych združení miest a obcí v Rade ZMOS a odborných sekciách Rady ZMOS.

Súčasťou bodu rôzne, bola informácia o návrhu Konfederácie odborových zväzov na úpravu minimálnej mzdy na rok 2017 a návrh na schválenie vyjednávačov za ZMOS pre kolektívne vyjednávanie na rok 2017, informácia o možnosti využívať loga Dobrý nápad Slovensko a návrh na menovanie zástupcov ZMOS do Kongresu miestnych a regionálnych samospráv pri Rade Európy.            

Autor: Michal Kaliňák, hovorca ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Dominovali prípravy 27. snemu ZMOS a tézy pre programové vyhlásenie vlády SR
Štrbské Pleso – 6. apríl 2016 - Predseda ZMOS Michal Sýkora zvolal 6. rokovanie Rady ZMOS. Uskutočnilo sa 5. a 6. apríla 2016 v Štrbskom Plese. Dvojdňový program rokovania tvorilo 21 bodov, medzi ktorými dominovali prípravy 27. snemu ZMOS a tézy pre programové vyhlásenie vlády SR 2016 - 2020.
viac
16.09.2016
Hlavnými témami 8. zasadania Rady ZMOS boli školstvo a informatizácia
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Michal Sýkora zvolal na 13. a 14. septembra 2016 v poradí 8. zasadnutie Rady ZMOS. Témami dvojdňového rokovania, ktoré sa konalo v Štrbskom Plese, boli viaceré aktuálne problémy miest a obcí, medzi ktorými dominovali hlavne školstvo a informatizácia.
viac
22.09.2017
Systém informatizácie by mal na celom Slovensku fungovať do piatich rokov
Princíp jedenkrát a dosť v oblasti informatizácie na úradoch by mal v súčasnosti platiť v Slovenskej republike už v 2100 mestách a obciach. V priebehu ďalších piatich rokov by to malo byť na území celého Slovenska. Uviedol to na tlačovej konferencii ZMOS výkonný podpredseda Milan Muška.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %