Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.03.2019 08:05

Prvé zasadnutie Rady ZMOS


Pohľad do rokovacej sály. Snímka (st)


Štrbské Pleso – 6. marca 2019 – V poradí prvé rokovanie Rady Združenia miest a obcí Slovenska sa uskutočnilo v utorok 5. marca 2019 so začiatkom o 10. hod.


Po otvorení rokovania predseda ZMOS Michal Sýkora oboznámil členov Rady ZMOS s rokovacím poriadkom Rady ZMOS. Po tejto časti a voľbe návrhovej komisie ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Anna Labátová predložila vyhodnotenie plnenia úloh z uznesení Rady ZMOS.

Aktuálne informácie z legislatívneho procesu uviedli výkonní podpredsedovia Milan Muška a Jozef Turčány. Zároveň predložili informáciu o záveroch z rokovaní snemov regionálnych združení. Príprava a organizačné zabezpečenie 30. snemu 2019 bola predstavená ústrednou riaditeľkou Annou Labátovou. Výkonný podpredseda Jozef Turčány následne informáciu o hospodárení miest a obcí za rok 2018 a rizikách hospodárenia v roku 2019. Výkonný podpredseda Milan Muška členom Rady ZMOS predložil návrh pozičného dokumentu ZMOS k príprave programového obdobia EŠIF 2021-2027, stanovisko ZMOS k návrhu zákona o bezpečnosti na detských ihriskách a stanovisko ZMOS k návrhu legislatívneho zámeru zákona o komore verejného obstarávania. Stanovisko k návrhu zákona o zálohovaní jednorazových obalov na nápoje a o zmene a doplnení zákona č. 79/2015  Z. z. o odpadoch uviedol výkonný podpredseda Jozef Turčány.

Riaditeľ sekcie rezortných činností Kancelárie ZMOS Zdenko Krajčír uviedol informáciu o aktuálnom stave vo financovaní regionálneho školstva a k problematike „Obedy zadarmo“.

Výkonný riaditeľ RTVS Košice Jozef Puchala spolu s Andreou Fecíkovou, timlíderkou Tímu publicistiky SRo Košice  predstavili návrh spolupráce RTVS a ZMOS, ktorý by mal tvoriť základ na postupné rozširovanie spolupráce na ostatné regionálne štúdia verejnoprávnych médií. Po tomto bode boli členovia Rady ZMOS oboznámení so zameraním a východiskami národného projektu ZMOS „Podpora kvality sociálneho dialógu“.

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2020
Rada ZMOS rokovala s ministrom Eduardom Hegerom
V poradí 9. rokovanie Rady ZMOS rozhodlo o októbrovom rokovaní 31. snemu ZMOS. Venovalo sa aj aktuálnej situácii a členovia Rady ZMOS tiež diskutovali s ministrom financií SR Eduardom Hegerom.
viac
23.09.2020
Komuniké z Predsedníctva ZMOS a Rady ZMOS
V poradí 6. zasadnutie Predsedníctva ZMOS sa uskutočnilo tesne pred rokovaním Rady ZMOS. Mnohé jeho závery boli následne prerokované na popoludňajšom rokovaní Rady ZMOS.
viac
22.04.2022
Komuniké zo 17. zasadnutia Predsedníctva ZMOS
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger zvolal na 21. apríla v poradí 17. zasadnutie Predsedníctva ZMOS. Kľúčovými témami boli nárast cien stavebných materiálov, sociálna oblasť a školstvo.
viac
12.10.2023
Uskutočnilo sa prvé rokovanie odbornej Sekcie dopravy a výstavby Rady ZMOS
V utorok 10. septembra sa v priestoroch Kancelárie ZMOS uskutočnilo prvé zasadnutie Sekcie dopravy a výstavby pod vedením predsedu sekcie Petru Vajdu, starostu obce Nededza. Sekcia sa venovala prioritám združenia i aktuálnym témam.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %