Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.05.2016 03:15

Prvý tohtoročný Trnavský piknik bude na kalvárii


Pozvánka.


Po Ružovom parku a Botanickej záhrade našlo obľúbené podujatie Trnavský piknik opäť nový priestor, ktorý ožije atmosférou pohody – tento raz to bude park pri kalvárii.


V príjemnom prostredí pod storočnými stromami sa nájde dostatok miesta pre desiatky Trnavčanov, ktorí sa so svojimi rodinami a priateľmi vyberú stráviť pekné nedeľné popoludnie. Môžete sa k nim pridať aj vy 15. mája 2016 medzi  13. a 19. hodinou.

Recept na vydarený piknik je jednoduchý: prineste si deku, jedlo, pitie a ak máte chuť, pribaľte si aj nejakú loptu, bedminton či spoločenskú hru. V prípade, že si chcete užiť naozaj pohodový deň, nemusíte ani nič pripravovať – chutné občerstvenie si kúpite priamo na mieste.

Nudiť sa nebudú staršie ani mladšie ročníky – pripravený bude detský kútik, maľovanie a chodenie po lane, ale i komentované prehliadky po kalvárii, na ktorých sa záujemcovia dozvedia viac  o jej histórii a význame. Divadlo ZkuFraVon predstaví rodinnú hru s názvom Príbehy z maringotky a bude sa tiež súťažiť o najlepší sladký alebo slaný koláč. Ak sa chcete do súťaže zapojiť, pošlite svoj recept e-mailom na adresu info@lulusbakery.sk a ako predmet uveďte "Trnavský piknik - súťaž". O víťazovi rozhodne porota priamo na pikniku. Hudobným vystúpením spríjemní podujatie Ado Juráček, no najväčšou udalosťou bude zrejme koncert speváčky Katarzia spolu so známym bubeníkom Martinom Valihorom.

Piknikovanie je však hlavne o pohode a oddychu, preto je len na vás, ako tento čas využijete – či si budete užívať sprievodné akcie, alebo dáte prednosť ležaniu v tráve či rozhovorom s priateľmi, ktorých ste už dlhšie nevideli, no práve tu ich zaručene stretnete. Oproti veľkým, anonymným mestám má totiž Trnava výhodu rodinnej atmosféry, ktorá je pre podujatia ako Trnavský piknik príznačná.

 

Autor: (msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2016
"Najkrajšie mesto a obec Slovenska 2016" a "Primátor/Starosta Slovenska 2016"
Blahoželáme víťazom a ďakujeme každému, kto sa zapojil do súťaží! Ďakujeme všetkým hlasujúcim i návštevníkom portálu za všetky hlasy pre mestá a obce, podporné odkazy pre primátorov a starostov.
viac
06.06.2017
Trnava sa stala Európskym mestom stromov 2017
Mesto úspešne rieši problém s nedostatkom prírodného zázemia intenzívnou výsadbou stromov priamo v meste. Za túto snahu a starostlivosť o zeleň udelila Trnave Európska arboristická rada (EAC) titul Európske mesto stromov 2017.
viac
30.09.2020
Staré Mesto chce prenajať budovu Propelleru prostredníctvom verejnej súťaže
Ikonickú budovu Propelleru na Rázusovom nábreží chce mestská časť Staré Mesto prenajať, budúci prevádzkovateľ má vyjsť z verejnej obchodnej súťaže. Schválili to staromestskí poslanci na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.
viac
31.12.2020
Opäť možno hlasovať v ankete o NAJ obec a mesto na Záhorí
Obyvatelia Záhoria i tí, ktorí majú túto časť Slovenska radi, môžu opäť rozhodnúť o naj obci a naj meste v regióne. Informoval o tom za organizátorov Matej Hajdin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %