Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.09.2018 08:05

Račianske vinobranie už tento víkend


Plagát - pozvánka


Druhý septembrový víkend bude v Rači patriť najväčšiemu a najobľúbenejšiemu podujatiu v roku – Račianskemu vinobraniu. Počas troch dní od 14. do 16. septembra mestská časť Rača pripravila množstvo rôznorodej tradičnej zábavy.


Nebude chýbať ponuka tradičného jedla a kvalitného pitia vo forme originálnych račianskych vín a poctivo dorobených burčiakov. V rámci programu vystúpia skupiny ako napríklad Horkýže Slíže, Para, Lavagance, diváci uvidia aj Majka Spirita, a koncerty bývalých hviezd speváckej súťaže Superstar – Lukáša Adamca a Adama Ďuricu. V sobotu 15. 9. si o 14.30 hod. sa bude konať tradičný alegorický sprievod od Družstevného domu Račan do amfiteátra v Knižkovej doline, kde sa priamo na pódiu bude o 15.30 konať vyhodnotenie súťaží Račianskeho vinohradníckeho spolku, konkrétne súťaž o najkrajší a najväčší strapec muštových a stolových odrôd hrozna a súťaž o najlepší burčiak.

V sobotu 15. 9. 2018 sa v amfiteátri o 18.45 hod. môžu návštevníci stať svedkami pokusu o svetový rekord v silovo-vytrvalostnom žonglovaní v podaní Milana Roskopfa (59), ktorý je ojedinelým zjavom vo svetovom žonglovaní a okrem troch certifikovaných zápisov v Guinnessovej knihe rekordov je držiteľom viac ako 50-ich svetových rekordov v najrôznejších žonglérskych disciplínach.

Tento rodák z Rače sa práve na Račianskom vinobraní pokúsi ako prvý človek na svete zdolať v silovo – vytrvalostnom žonglovaní s tromi 5 kg guľami magickú 100 sekundovú hranicu. Znamená to, že ak Milan vydrží žonglovať 1:40 min, tak to bude v tejto atraktívnej disciplíne nový svetový rekord. Len pre predstavu, za týchto 100 sekúnd urobí 300 nadhodení, čo pri 5 kilogramových guliach predstavuje celkovo nadhodenú hmotnosť 1,5 tony železa!

Autor: (ts-Rača)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2018
Odštartovala Olompiáda, v separovaní odpadu súťaží vyše 23 000 detí
V bratislavskej Zoologickej záhrade (ZOO) v pondelok odštartoval siedmy ročník veľkej detskej súťaže v separovaní komunálneho odpadu Olompiáda.
viac
23.09.2021
Hodový víkend na Dúbravských hodoch 2021
Divadielko pre deti, koncert pre mladých, vážnejšia hudba pre starších, no aj dobroty, remeselné výrobky či šport pre všetkých. Mestská časť Bratislava-Dúbravka pripravuje hodový víkend.
viac
06.09.2022
V Rači sa opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie
V bratislavskej Rači sa od piatka do nedele (9. - 11. 9.) opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie. Konať sa bude v amfiteátri v Knižkovej doline, na Námestí Andreja Hlinku, Alstrovej ulici a v Parku J. M. Hurbana. Mestská časť o udalosti informuje na svojom webe.
viac
09.09.2023
Zoo Bratislava sa s letom lúči festivalom smiechu a zábavy
V bratislavskej zoo sa budú v sobotu festivalom smiechu a zábavy lúčiť s letom. Pre deti sú pripravené viaceré aktivity. TASR o tom informovala Alexandra Ritterová zo zoo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %