Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
28.03.2019 11:35

Radnica má záujem o organizáciu letného EYOF v roku 2021


Ilustračná snímka


Mesto Liptovský Mikuláš by sa v roku 2021 mohlo stať dejiskom letného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF). Primátor Ján Blcháč predložil minulý týždeň Slovenskému olympijskému a športovému výboru (SOŠV) ponuku na organizáciu podujatia.


Podľa primátora mesto disponuje potrebnou infraštruktúrou, skúsenosťami aj ochotou privítať podujatie. „Čakáme na odpoveď SOŠV, či našu ponuku zorganizovať olympijský festival mládeže prijme," uviedol.       

Ako mesto olympijských víťazov má Liptovský Mikuláš z minulosti viaceré skúsenosti s organizáciou podobných podujatí. Aktívne tu pôsobí Olympijský klub Liptova, na organizácii športových podujatí participujú mnohí dobrovoľníci. „Vieme ponúknuť rozsiahlu športovú infraštruktúru vrátane športového areálu na Akadémii ozbrojených síl (AOS) generála Milana Rastislava Štefánika. Blízke okolie má súčasne k dispozícii dostatočnú kapacitu ubytovacích zariadení, ktorú môžu mladí športovci využiť," načrtol Blcháč.       

S rektorom AOS Jozefom Putterom už šéf radnice komunikoval o možnostiach, ktoré by v prípade organizácie EYOF v Liptovskom Mikuláši vedela akadémia ponúknuť. „V prípade, že by sme boli úspešní so žiadosťou o organizáciu podujatia, ponúka akadémia športoviská – atletický areál, bazén aj športové haly. Tiež by vedeli ubytovať väčšinu účastníkov," povedal primátor. Poukázal na to, že akadémia už teraz, nezávisle od konania olympijského festivalu, vykonáva kroky na skvalitnenie týchto športovísk.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Preprava autobusom v meste bude viac smart
Cestovanie mestskou autobusovou dopravou v Liptovskom Mikuláši majú uľahčiť nové smart riešenia, ktoré mesto zavádza.
viac
05.01.2021
Radnica prosí obyvateľov o podnety k fungovaniu novej MAD
Mestskú autobusovú dopravu (MAD) v Ružomberku prevádzkuje od januára nový dopravca. Mesto sa v týchto dňoch snaží skontrolovať správnosť fungovania liniek, obyvateľov preto prosí o konštruktívne podnety. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
29.04.2021
Liptovský Mikuláš zažiadal o nenávratné zdroje vo výške 300 000 eur
Žiadosti o získanie nenávratných finančných prostriedkov vo výške približne 300 000 eur podali za uplynulé týždne liptovskomikulášski mestskí úradníci.
viac
28.07.2021
Švábkafest: Liptovské droby v podaní Peti Vlhovej
Hlavnú úlohu na každoročnom Švábkafeste zohráva naša liptovská švábka. Tento rok však bude výnimočný. Zemiaky, ktoré boli po celé stáročia pre Liptákov dôležitou plodinou, budú zatienené rovno dvomi špecialitami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %