Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
16.01.2017 02:52

Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur


Čiastočne zakonzervované zrúcaniny hradu v areáli zrekonštruovaného kaštieľa v Liptovskom Hrádku.


Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.


"Financovanie je zložené z viacerých zdrojov. Môžeme ho rozdeliť na tri hlavné celky. Prvým je mestský rozpočet, druhým rozpočet Žilinského samosprávneho kraja, z ktorého sa nám podarilo vybaviť rôzne investície na pôde mesta a potom sú to peniaze získané z externých zdrojov," povedal primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.      

Veľký objem peňazí, približne 200 000 eur z rozpočtu mesta, pôjde na rekonštrukciu športovej haly, ktorá slúži prevažne volejbalistom, no využívajú ju aj fanúšikovia iných loptových športov. "Táto rekonštrukcia je významná v tom, že budova dostane úplne iný technický a prevádzkový ráz. Celá drevená časť bude asanovaná, nahradia ju moderné materiály a vybavenie. V budúcom roku by sme postavili prístavbu, kde by sa nachádzali wellness zariadenia," spresnil s tým, že radnica plánuje vybudovať aj dve nové futbalové ihriská - tréningové pre deti a s umelým trávnikom. To by mohlo v zimnom období slúžiť aj pre bežecké lyžovanie. Pri areáli Základnej školy Hradná by malo vyrásť nové outdoorové ihrisko, pravdepodobne bikepark alebo skatepark.      

"Veľmi účinným lobingom sa nám podarilo vybaviť prostriedky presahujúce dva milióny eur zo Žilinského samosprávneho kraja na rekonštrukciu takzvaného Petranského mosta ponad Belú, ďalej na rekonštrukciu ulice Československej armády, alebo ako ju ľudovo nazývame dovalovskej cesty. Peniaze pôjdu aj do opravy budovy polikliniky, kde by sme chceli zdôstojniť prostredie pre pacientov aj lekárov," skonštatoval Tréger. Rekonštrukciou by mala prejsť aj Stredná odborná škola elektrotechnická.      

Z externých zdrojov získala liptovskohrádocká samospráva najvýznamnejšie finančné prostriedky na rekonštrukciu športovej haly, 100 000 eurami na ňu prispeje Úrad vlády SR. "Minimálne 50 000 eur dostaneme zo Slovenského futbalového zväzu na tie ihriská pre mládež a dotáciu by sme chceli získať aj z hokejového zväzu. To je ale v štádiu riešenia," uviedol primátor s tým, že v priebehu roka sa rozpočet môže meniť.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.10.2016
Stropkov investoval do opravy parku, osvetlenia i dopravy
Stropkovská samospráva sa na prelome leta a jesene zamerala na realizáciu viacerých menších investičných akcií. Novinkou v centre mesta je kompletná obnova oplotenia v historickom parku, ktoré bolo podľa dostupných informácií staré približne 70 rokov.
viac
08.03.2017
Na dotáciách prerozdelí Banská Štiavnica 34 000 eur
Mesto Banská Štiavnica prerozdelí tento rok na dotáciách sumu v celkovej výške 34 000 eur. Najväčšia časť finančných prostriedkov, a to 24 000 eur je určená oblasti športu.
viac
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
07.11.2017
Mesto Šaľa finišuje s opravami a budovaním ihrísk
Šalianska radnica finišuje s výstavbou i opravami športovísk a detských ihrísk. V rámci participatívneho rozpočtu mesto vyčlenilo 5000 eur na budovanie a modernizáciu herných prvkov na ihriskách. Magistrát z týchto financií podporil tri projekty, na ďalšie dva vyčlenil dodatočné zdroje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %