Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.09.2016 12:25

Radnica podpísala zmluvu o spolupráci s poľským mestom


Lubliniec.


Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje spolupracovať vo viacerých oblastiach s poľským partnerom - mestom Lubliniec.


Zmluvu o spolupráci svojím podpisom spečatili zástupca bánovského primátora Peter Bulík a primátor poľského mesta Edward Maniura koncom augusta, informoval hovorca mesta Bánovce nad Bebravou Miroslav Schlesinger.      

"Zámer spolupráce oboch miest vznikol na základe rozhodnutia zapojiť sa do rozsiahleho medzinárodného projektu zameraného na aktívnu spoluprácu a rozvoj miest a obcí v Európskej únii (EÚ). Ide o projekt priamo podporovaný EÚ, v ktorom sa plánuje uzatvorenie spolupráce ďalších dvoch európskych miest z ostatných členských krajín," uviedol Schlesinger.      

Priblížil, že cieľom uzavretia partnerskej zmluvy medzi mestami Lubliniec a Bánovcami nad Bebravou je vzájomné rozširovanie spolupráce v oblasti kultúry a športu, rozvoja cestovného ruchu, taktiež v oblasti vzdelávania a spolupráce medzi združeniami a organizáciami. "Súčasťou bude aj výmena skúseností súvisiacich s rozvojom oboch partnerských miest," doplnil.       

Vedenie oboch miest sa v uplynulých dňoch oboznámilo s prácou i projektovými zámermi samospráv. "Skonštatovali, že je viacero oblastí, v ktorých možno spolupracovať ešte pred oficiálnym začiatkom celého projektu určeného na rok 2017. Prvými spoločnými akciami budú pravdepodobne už v nasledujúcich mesiacoch tohto roka kultúrne podujatia," dodal Schlesinger.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.09.2016
Miestny poplatok za rozvoj samospráva nezavedie
Mesto Bánovce nad Bebravou nezavedie miestny poplatok za rozvoj. Rozhodla o tom radnica spolu s bánovskými mestskými poslancami.
viac
30.06.2020
Vo viacerých lokalitách mesta začali s opravami ciest
Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v týchto dňoch s opravou povrchov cestných komunikácií. Práce vo viacerých častiach mesta zabezpečuje takzvanou tryskovou metódou, informovala radnica v tlačovej správe.
viac
28.01.2022
Aktuality z mesta sa obyvatelia dozvedia i v aplikácii
Samospráva Bánoviec nad Bebravou rozšírila možnosti komunikácie s obyvateľmi o novú mobilnú aplikáciu. Bánovčania sa prostredníctvom nej dozvedia aktuality či sa zapoja do lokálnej inzercie. Informovala o tom bánovská radnica.
viac
15.02.2024
Mesto chce zmapovať výskyt túlavých mačiek
Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje zmapovať výskyt pouličných mačiek na území mesta a zabezpečiť ich kastráciu. O súčinnosť požiadala i obyvateľov. Informovala o tom na webe mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %