Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
20.09.2018 01:13

Radnica pripravuje výstavbu Denného centra v Strážkach


Ilustračná snímka, zdroj: Spišská Belá


Mesto Spišská Belá pripravuje výstavbu Denného centra v Strážkach ako súčasť novopripravovaného Centra sociálnych služieb v Spišskej Belej-Strážkach. Slúžiť má ako jeho elokované pracovisko. Informoval o tom primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak.


Denné centrum sa bude nachádzať v lokalite pri potoku Čierna voda smerom ku kaštieľu Strážky v rámci plánovanej zóny občianskej vybavenosti, ktorá už bola skôr prezentovaná. Nová budova sa bude nachádzať vedľa nového detského ihriska. „Na výstavbu tohto denného centra sme získali 180.000 eur zo štátneho rozpočtu ako regionálny príspevok z akčného plánu pre najmenej rozvinuté okresy, kam patrí aj okres Kežmarok,“ dodal primátor.       

Stavebné práce by sa mali podľa Bieľaka začať ešte v septembri tohto roku, centrum by mohlo byť v prevádzke už na jar 2019. Uvedená budova bude prioritne slúžiť pre potreby denného centra, určené bude najmä pre tamojších seniorov. „Naši dôchodcovia z mestskej časti Strážky majú veľký záujem sa stretávať, organizovať rôzne aktivity a podobne. Doposiaľ mali túto možnosť len v starších mestských priestoroch, ktoré však už z technických dôvodov nepostačujú. Rozhodli sme sa preto pre výstavbu úplne novej budovy,“ konštatoval primátor.       

Služby denného centra však budú môcť využívať aj samospráva a ostatní obyvatelia, keďže sa tam budú nachádzať väčšia spoločenská miestnosť s kapacitou pre približne 100 ľudí, kuchynka, dve kancelárie, skladové priestory a sociálne priestory. „Uvedená budova bude prízemná s rozmermi 21 krát 11,4 metra,“ doplnil Bieľak s tým, že projektantom tohto centra je spoločnosť OSA & partners, s. r. o., Poprad.        

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2017
Začala sa výstavba cyklotrasy v Strážkach, v pláne je aj bike park
Mesto Spišská Belá začalo v týchto dňoch s výstavbou cyklotrasy do Kežmarku v mestskej časti Strážky. Ide o úsek dlhý niečo cez dva kilometre a vedie od štrkoviska v Strážkach cez kaštieľ Strážky, až po začiatok panelového chodníka na začiatku Strážok v smere na Spišskú Belú.
viac
24.11.2017
Čiernu skládku odpadu pri vodnom toku Biela sa podarilo odstrániť
Nelegálnu skládku pri vodnom toku Biela v Spišskej Belej, ktorú mesto už dávnejšie evidovalo v blízkosti tzv. kamenného mosta, sa podarilo odstrániť.
viac
03.03.2020
Mesto vybuduje vďaka eurofondom nové komunitné centrum
V podtatranskom mestečku Spišská Belá začnú čoskoro s výstavbou komunitného centra. Zámer schválili tamojší poslanci ešte v máji 2018.
viac
05.05.2020
Žilina začína budovať cyklotrasu zo sídliska Solinky do centra
Mesto Žilina začína budovať prvý úsek cyklotrasy H2, ktorá spojí sídlisko Solinky s centrom mesta. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka povedie prvý úsek celým sídliskom Solinky a bude sa končiť na Bulvári.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %