Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
07.02.2018 08:00

Radnica prispieva seniorom na vstupenky do kina


Ilustračná snímka.


Filmové predstavenia v mestskom kine Hviezda majú možnosť skôr narodení Trnavčania vidieť za lacnejšie vstupenky ako ostatní návštevníci. Túto možnosť im dáva príspevok mesta vo výške 1,70 eura na každý zakúpený lístok. Vlani boli takto v kine seniori 2286-krát.


"Podporujeme takto prístup seniorov k podujatiam v Trnave," uviedol pre TASR hovorca radnice Pavol Tomašovič. Podľa neho vlani na tento účel išlo z mestského rozpočtu po zúčtovaní 3886 eur a suma je z roka na rok vyššia. "Funguje to tak, že senior si zľavnené vstupenky vyzdvihne na sociálnom odbore na mestskom úrade. Na rok ich môže dostať pätnásť kusov," informoval hovorca. Potom, ak sa rozhodne pre návštevu kina, lístok predloží v pokladni a suma 1,70 eura mu bude z ceny vstupenky odrátaná.       

Mesto vydalo podľa hovorcu viac vstupeniek, nie všetky nakoniec seniori premenili na zľavu. "Záujem starších o takéto návštevy kina narastá. My sme radi, že dôchodcovia svoj voľný čas využívajú na návštevu nášho kultúrneho zariadenia, čo pomáha aj tomu, že spolu s nimi prichádzajú aj ďalší návštevníci. Popri iných aktivitách je to jedna z aktivít, ktoré majú v obľube," dodal Tomašovič. Vstupenky sú vždy k dispozícii na referáte pre seniorov na sociálnom odbore radnice.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2016
Na trnavské kúpalisko budú mať seniori vstup zadarmo
Seniori bezplatne a deti do šesť rokov za nižšiu sumu ako vlani budú mať vstup túto letnú sezónu na kúpalisko v Kamennom mlyne v Trnave.
viac
06.10.2017
Súťaže 25. ročníka festivalu horských filmov sa zúčastní 52 snímok
Súťaže jubilejného 25. ročníka Medzinárodného festivalu horských filmov (MFHF), ktorý štartuje v stredu 11. októbra v Poprade, sa zúčastní 52 filmov z 20 krajín.
viac
21.10.2019
Na Veľtrhu pre seniorov predstavia Seniorskú obálku
Veľtrh pre seniorov, podujatie mesta Trnava pri príležitosti Mesiaca úcty k starším, sa koná už jedenásť rokov. Tohtoročný bude v Mestskej športovej hale v stredu 23. a štvrtok 24. októbra.
viac
28.12.2021
Radnica má zámer zmeniť kino Hviezda na kultúrne centrum
Mesto Trnava pokračuje v tradícii hľadania najlepších architektonických návrhov pre svoje verejné budovy a priestranstvá, za čo získalo v rámci vyhlasovania Ceny za architektúru – CE.ZA.AR 2021 špeciálne ocenenie Patrón architektúry.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %