Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.03.2018 08:33

Radnica spúšťa sms službu pre občanov o dianí v meste


Budova MsÚ vo Svite


Mesto Svit ponúka svojim občanom novú bezplatnú SMS službu, ktorá má zlepšiť ich kontakt so samosprávou.


"Vďaka zasielaniu týchto správ budú obyvatelia informovaní o najdôležitejších udalostiach z diania v meste.Už ich teda nezaskočí odstávka vody či elektriny, ale prostredníctvom SMS-ky im dáme vedieť aj o kultúrnych a športových podujatiach a iných dôležitých informáciách. Výhodou týchto oznamov je, že sa naši občania dostanú k dôležitým veciam z Mestského úradu (MsÚ) aj v čase, keď nie sú doma, resp. nepočujú mestský rozhlas," priblížila Lenka Faixová z tamojšieho MsÚ.       

Pre nastavenie bezplatného prijímania správ je potrebné vyplniť dotazník a uviesť v ňom meno, telefónne číslo a ulicu bydliska. Urobiť tak môžu miestni elektronicky alebo osobne v kancelárii prvého kontaktu. Poprípade je možné na MsÚ doručiť dotazník, ktorý nájdu občania v najbližšom marcovom čísle mestských novín. "Následne budú obyvateľom automaticky zasielané informácie o rôznych poruchách a výpadkoch dodávky elektriny, vody či plynu na ich ulici, resp. v celom meste prípadne na viacerých uliciach, podľa možnosti, ktorú si vyberú v dotazníku," dodala Faixová.       

SMS služba je v prevádzke od štvrtka. Zatiaľ síce radnica nemá žiadne informácie o plánovaných odstávkach, o ktorých by prihlásených občanov informovala, ale spúšťa aspoň skúšobnú prevádzku. "Budeme posielať skúšobnú SMS s informáciou o pripravovanom kultúrnom podujatí," poznamenala Faixová s tým, že správy s údajmi o kultúrnych a športových podujatiach budú dostávať automaticky všetci prihlásení, info o odstávkach vody, elektriny a podobne, budú doručované príjemcom podľa ulíc, ktoré si vo formulári nahlásia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.01.2017
Horná Seč informuje svojich občanov aj formou krátkych SMS správ a e-mailov
Obec Horná Seč v okrese Levice má záujem zlepšovať informovanosť svojich občanov, preto ponúka aj možnosť prijímania dôležitých obecných oznamov formou krátkych SMS správ a e-mailov.
viac
18.01.2018
Samospráva chce ľudí informovať cez sms-ky
Mesto Zlaté Moravce má v pláne zaviesť nový informačný systém prostredníctvom sms správ a emailov. Ľudia by tak mohli cez svoje mobilné telefóny a počítače dostávať vždy včas všetky dôležité oznamy i kultúrne pozvánky. Samospráva už odoslala prvé skúšobné správy.
viac
09.05.2019
Staré Mesto spustilo novú aplikáciu na lepšiu komunikáciu s občanmi
Aktuálne novinky z diania v mestskej časti, dôležité informácie pre obyvateľov i program kultúrnych akcií, aj to prináša nová aplikácia Staré Mesto. Ide o ďalší krok na zlepšenie komunikácie samosprávy voči občanom a zlepšenie informovanosti o práci starostky, poslancov a celého úradu.
viac
23.04.2020
Radnica spustila vlastnú mobilnú aplikáciu ku koronakríze
Vlastnú mobilnú aplikáciu, prostredníctvom ktorej bude informovať o nových opatreniach súvisiacich s novým koronavírusom, spustilo v stredu mesto Trnava. Priradilo ju podľa hovorkyne Veroniky Majtánovej k svojim doterajším informačným kanálom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %