Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
13.11.2018 05:55

Radnica spustila nový mapový informačný systém mesta


Ilustračná snímka, zdroj: gisplan.sk


Novozámocká radnica spustila na mestskej webovej stránke oficiálny mapový informačný systém mesta. Takzvaný GISPLAN bude občanom a návštevníkom mesta poskytovať dôležité mapy a rôzne mapové podklady a informácie.


V systéme je k dispozícii aj najaktuálnejšia letecká snímka mesta, takzvaná ortofotomapa, z roku 2017. Záujemcovia v ňom nájdu aj letecké snímky z rokov 2004 a 2008 či historickú ortofotomapu z roku 1949. "Pre občanov je určite najzaujímavejšou katastrálna mapa mesta, v ktorej nájdu parcely typu C a E, pozemky vo vlastníctve mesta, ulice, miestopis a územné členenie. Takáto katastrálna mapa síce neslúži na právne účely, má však dôležitý informatívny charakter. K dispozícii je aj orientačná rastrová mapa. Mesto bude postupne zverejňovať aj ďalšie mapy, napríklad územný plán mestskej zóny a ďalšie," informoval magistrát.       

Nový GISPLAN ponúka užívateľom okrem máp aj rôzne funkcie ako napríklad pohyb v mape, vypínanie jednotlivých vrstiev a nastavovanie ich priehľadnosti, zoom, meranie dĺžok a plôch, vyhľadávanie či identifikácia objektov. Mapový informačný systém mesta je vytvorený responzívnym dizajnom, takže jeho zobrazenie je prispôsobené aj obrazovkám na mobilných telefónoch či tabletoch.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
Informácie o Bojniciach vždy po ruke
Mobilnú aplikáciu “Virtualne“ pripravilo mesto spoločne s prevádzkovateľom jeho webovej stránky. Je dostupná pre operačné systémy iOS a Android.
viac
02.05.2018
Mesto spúšťa do prevádzky novú webovú stránku
Mesto Trenčín spúšťa v pondelok do ostrej prevádzky svoju novú webovú stránku. Počas prechodného obdobia bude v prevádzke aj staré webové sídlo mesta.
viac
02.10.2019
Petržalčania sa môžu registrovať do parkovacieho systému na novej webstránke
Obyvatelia bratislavskej Petržalky sa môžu od dnešného dňa registrovať do pilotného parkovacieho systému na novej webovej stránke www.parkovanievpetrzalke.sk. Pri vstupe na miestny úrad im tiež budú k dispozícii dvaja zamestnanci, ktorí vysvetlia všetky podrobnosti o petržalskom parkovacom systéme.
viac
10.11.2020
Informácie o aktuálnom stave ovzdušia ponúkne nová webová aplikácia
Ministerstvo životného prostredia SR v spolupráci so Slovenskou agentúrou životného prostredia a Slovenským hydrometeorologickým ústavom predstavuje webovú aplikáciu dnesdycham.sk s cieľom zvyšovať povedomie verejnosti v oblasti kvality ovzdušia na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %