Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.03.2018 09:30

RegioJet súčasťou Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja


Ilustračná snímka


Na trase Bratislava-Kvetoslavov bude od nedele 1. apríla 2018 pod označením S70 premávať RegioJet v rámci integrovanej dopravy. Do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji tak pribudne nová vlaková linka.


Vstup RegioJetu do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji schválili župní poslanci na Zastupiteľstve 23. júna 2017. 

„Pre Bratislavsky samosprávny kraj je veľmi dôležité, aby sa posilnila doprava. Je to priorita. Chceme podporovať cestnú doprava, rozvíjať verejnú dopravu a rozširovať koľajovú dopravu a budovať aj cyklotrasy. Od 1. apríla sa posilňuje naša verejná doprava a to o súkromného dodávateľa RegioJet. To znamená, že Bratislavčan čo tu býva sa z okrajových častí do centra dostáva pohodlnejšie a náš obyvateľ má možnosť prestupovať a vymeniť koľajovú dopravu na autobusovú a dopraviť sa na miesto, kde to je preňho potrebné. Čo sa týka ostatných obyvateľov juhovýchodne od Bratislavy vieme veľmi dobre, že je problém s kolónami. To vyvoláva stres pre našich obyvateľov a to sa trošku odbúra týmto vlakom. Je to pre nás dôležité a samozrejme novo nastupujúci župan Juraj Droba podporuje túto dopravu. Dúfam, že spolupráca medzi Ministerstvom dopravy SR, Hlavným mestom SR Bratislavou, župou, Železnicami Slovenskej republiky, súkromnými dodávateľmi ako aj regionálnymi ako je Slovak Lines bude dobrá a úspešná. V konečnom dôsledku dosiahneme to, že obyvatelia si rozmyslia, či si ráno sadnú do auta alebo sadnú na hromadnú dopravu,“ vyjadrila sa bratislavská vicežupanka Alžbeta Ožvaldová.

Dnes linku S70 oficiálne uviedli do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji na slávnostnom stretnutí na bratislavskej Hlavnej stanici minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky Arpád Érsek, primátor Hlavného mesta SR Bratislava Ivo Nesrovnal, podpredsedníčka Bratislavského samosprávneho kraja Alžbeta Ožvaldová, predseda predstavenstva BID Marian Rovenský a predseda predstavenstva a majiteľ spoločnosti RegioJet Radim Jančura. Po tlačovej konferencii bola pre hostí pripravená aj exkurzia po vlaku RegioJet.

Termín zapojenia RegioJetu do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji je 1. apríla 2018. Linka na trase Bratislava-Kvetoslavov bude obsluhovať zastávky Bratislava-Hlavná stanica, Bratislava-Nové Mesto, Bratislava-Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Rovinka, Nové Košariská, Miloslavov, Kvetoslavov zastávka, Kvetoslavov. Vlaky budú premávať v čase špičiek pracovných dní 3x za hodinu, mimo nej pravidelne raz za hodinu. Vlaky budú samozrejme aj naďalej pokračovať v zmysle platného cestovného poriadku ďalej smerom na Dunajskú Stredu a Komárno.

Pri cestovaní RegioJetom na trase Bratislava-Kvetoslavov budú platiť všetky jednorazové a predplatné cestovné lístky IDS BK, ako aj duálna tarifa dopravcu - cestovné lístky platné iba na cestu vlakom.

„Vstupom RegioJetu do IDS BK budú mať cestujúci v jeho vlakoch na trase Bratislava – Kvetoslavov možnosť využiť výhody jednotnej tarify – s jedným cestovným lístkom cestovať vlakmi, regionálnymi autobusmi aj linkami MHD v Bratislave,“ povedal Michal Halabica, riaditeľ odboru dopravy BSK.

Tarifa IDS BK je výhodná predovšetkým pre cestujúcich denne dochádzajúcich do Bratislavy. Tí môžu pri kúpe predplatného cestovného lístka ušetriť na cestovnom až 14 € mesačne.

Predplatné cestovné lístky je možné počas ich platnosti využiť na neobmedzený počet ciest. Znamená to, že je ich možné využiť aj na viac ciest za deň, rovnako tak cez víkendy alebo sviatky. Všetky cestovné lístky IDS BK platia u všetkých zapojených dopravcov (Slovak Lines, DPB, ZSSK, RegioJet), cestujúci tak majú možnosť kombinovať cestovanie autobusmi a vlakmi podľa toho, ako im to pri ktorej ceste vyhovuje.

 

Autor: (ts-BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2017
Do múzeí v kraji vás odvezú mimoriadne bezplatné autobusy
Aj tento rok otvoria svoje brány múzeá a galérie počas podujatia Noc múzeí a galérií 2017, ktoré sa už po trinásty raz zapoja do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií.
viac
28.06.2017
Poslanci schválili vstup RegioJetu do integrovanej dopravy
Poslanci BSK schválili vstup dopravcu RegioJet do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Vďaka rozšíreniu integrovanej dopravy budú môcť ľudia vymeniť státie v zápchach za pohodlné a rýchle cestovanie z Kvetoslavova po celej Bratislave na jeden cestovný lístok.
viac
14.09.2019
BSK: Európsky týždeň mobility prináša lacnejšie cestovanie
Aj tento rok prináša Bratislavská integrovaná doprava, ktorá je koordinátorom Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK), zaujímavú ponuku pre cestujúcich verejnou dopravou.
viac
17.12.2021
Prímestská autobusová doprava v Bratislavskom kraji bude v januári zadarmo
Cestujúci v prímestskej doprave v Bratislavskom kraji sa budú v januári voziť zadarmo. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) tým kompenzuje výpadok spojov, ktorý vznikol nástupom nového dopravcu. Služba bude financovaná z pokuty, ktorú kraj vystavil spoločnosti ARRIVA Mobility Solutions.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %