Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
22.06.2019 05:05

Rekonštrukcia komunikácií je ukončená, v meste sú nové cyklochodníky


Ilustračná snímka (MsÚ Humenné)


V Humennom pribudli po rekonštrukcii komunikácií tri nové cyklochodníky. Jeden je súčasťou rekonštruovaného chodníka s dĺžkou 1125 metrov na Mierovej ulici, dva lemujú cestu na Ulici SNP. Do užívania ich odovzdali minulý týždeň, informuje o tom samospráva na svojej internetovej stránke.


Súčasťou projektu, v rámci ktorého cyklochodníky vznikli, bola aj rekonštrukcia cesty na Laboreckej ulici. Mesto investovalo do rekonštrukcie všetkých troch komunikácií 787 126,46 eura vrátane DPH.

Na Mierovej ulici sa počas rekonštrukcie rozšíril chodník, výškovo sa upravili uličné vpuste, vznikli bezbariérové nábehy na chodníky, vyznačili sa piktogramy a inštalovali sa vodiace pásy pre nevidiacich a slabozrakých pri priechodoch pre chodcov, uviedla hovorkyňa mesta Michaela Dochánová. V okolí chodníkov by ešte mali pribudnúť okrasné kvety, trávnik a lavičky.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2017
V Humennom pribudli nové autobusové zastávky
V Humennom sa tento rok výrazne spríjemní čakanie na autobusy Mestskej hromadnej dopravy. Obyvatelia mesta žiadali radnicu, aby im postavila, resp. zrekonštruovala prístrešky hlavne v tých lokalitách, kde je ich málo alebo už neslúžia svojmu účelu.
viac
03.06.2020
Ikonický "Vihorlat" dostane novú podobu
Jedna z emblematických budov na Námestí slobody v Humennom sa po rokoch dočká rekonštrukcie. "Vihorlat", starším ročníkom známy aj ako "u Sodomku", získa v prvej fáze svojej rekonštrukcie novú fasádu, okná i strechu. Z chátrajúcej budovy má vzniknúť spoločensko-kultúrne centrum.
viac
31.12.2020
Pred Vianocami zrekonštruovala trenčianska radnica cesty takmer za 900 000 eur
Trenčianska radnica stihla ešte pred vianočnými sviatkami zrekonštruovať niekoľko miestnych komunikácií takmer za 900 000 eur. Výsledkom rekonštrukcií sú i parkovacie miesta, miesto pre novú zeleň a zrekonštruovaná autobusová zastávka.
viac
11.09.2021
V Šali sa začala rekonštrukcia ciest za vyše dva milióny eur
V Šali sa v týchto dňoch naplno rozbehla rozsiahla rekonštrukcia komunikácií. Stavebné práce v hodnote takmer 2,3 milióna eur sa postupne dotknú viacerých ulíc.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %