Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.06.2018 03:55

Rezort životného prostredia podporil dva zelené projekty v okrese Veľký Krtíš


Ilustračná snímka - Kiarov


Zlepšenie životného prostredia a kvality života ľudí v regióne je cieľom dvoch zelených projektov v okrese Veľký Krtíš, ktoré dotáciami z Environmentálneho fondu podporilo Ministerstvo životného prostredia SR.


Obidva projekty, zhodnocovanie zeleného bioodpadu v obci Kiarov a zateplenú materskú školu v Ipeľskom Predmostí, dnes odovzdal do užívania šéf rezortu László Sólymos.

"Najmenej rozvinuté okresy považujem za regióny, voči ktorým máme veľmi veľký dlh. A je na čase ho začať splácať," povedal Sólymos na margo dvoch nových zelených projektov.       

Obec Kiarov získala na zabezpečenie zhodnocovania zeleného bioodpadu dotáciu takmer 50.000 eur. Za ne zakúpila techniku - malotraktor, traktorový príves, čelný nakladač, štiepkovač a kosačky na mulčovanie, vďaka čomu samospráva zabezpečí efektívne zhodnocovanie biologicky rozložiteľného zeleného odpadu zo záhrad.

Ipeľské Predmostie dostalo dotáciu vo výške takmer 90.000 eur na zlepšenie energetickej hospodárnosti miestnej materskej školy. Vďaka týmto peniazom sa v nej podarilo modernizovať vykurovanie, vymeniť kotol, obnoviť vykurovací systém, vymeniť okná i vchodové dvere a zatepliť samotnú budovu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2021
Víťaz Ceny európskych zelených miest
Belgicko zvíťazilo nad projektmi z ďalších piatich krajín. Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutočnilo v rámci stretnutia o úspešnom využívaní zelených plôch v mestských oblastiach. Kvôli pandémii sa diváci podujatia zúčastnili digitálne.
viac
09.12.2021
Granty z programu Zelené oázy umožnia výsadbu už na jar
Každá zeleň sa počíta, ale stromy sú vraj jej kráľovskou korunou. Neslúžia len na ozdobu. Klimatická kríza ukazuje ich silu a našu vzájomnú previazanosť. Program Zelené oázy preto aj v ďalšom ročníku rozdá granty prednostne na výsadbu stromov.
viac
30.12.2021
Bystričania chcú na sídliskách zelené strechy, ale aj dažďovú a motýliu záhradu
Petangové ihrisko, dažďová či motýlia záhrada, zelené strechy, komunitná knižnica i stanica na umývanie bicyklov, aj to sú podnety a požiadavky občanov mesta pod Urpínom, ktoré vyšli z verejných stretnutí s mestom v rámci projektu Zelených sídlisk a revitalizácie vnútroblokov.
viac
24.01.2022
Žiadať o grant na enviroprojekty je možné on-line
Od nového roka sa žiadosti o grant v rámci dotačnej schémy Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) s názvom Zelené oči podávajú elektronicky, slúži na to on-line formulár, ktorý je sprístupnený na webe kraja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %