Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.03.2018 10:05

Riaditelia magistrátov rokovali o predsedníctve v Rade EÚ


Privítanie na magistráte


V druhom polroku 2018 bude Rakúsko predsedať Rade EÚ. Práve táto téma rezonovala na rokovaní riaditeľa viedenského magistrátu Ericha Hechtnera a riaditeľa bratislavského magistrátu Martina Marušku, keďže Bratislava má už skúsenosti s predsedníctvom z roku 2016.


Riaditeľa viedenského magistrátu zaujímali výsledky a skúsenosti Bratislavy. Konkrétne v čom sa podarilo počas predsedníctva uspieť, v čom nie a aké odporúčania by Bratislava mohla dať Viedni.

Na rokovaní riaditeľov sa zúčastnil aj slovenský veľvyslanec v Rakúsku Peter Mišík a to z dôvodu, že sa podieľal na prípravách slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

„Bratislava bola počas slovenského predsedníctva aktívna a iniciatívna. Mesto a národný koordinátor fungovali samostatne, avšak podiel mesta bol výsledkom jeho vlastnej iniciatívy, či už z hľadiska finančnej požiadavky a jej využitia alebo aktívnou spoluprácou formou zastúpenia v pracovných skupinách organizovaných ministerstvom. Zámerom mesta bolo nasmerovať vládne dotácie tak, aby mali pre mesto dlhodobý prínos,“ informoval na stretnutí riaditeľ bratislavského magistrátu Martin Maruška.

Medzi hlavné úlohy Bratislavy patrila koordinácia aktivít v oblasti dopravy, čistoty a poriadku v meste. Ďalšou oblasťou bola prezentácia mesta navonok a organizácia série podujatí, ktoré prispeli k zviditeľneniu Bratislavy.

 Šéf viedenského magistrátu Erich Hechtner ocenil možnosť takejto medzinárodnej výmeny skúseností. Hoci Rakúsko bude Rade EÚ predsedať po tretíkrát, vzhľadom na dlhší časový odstup vníma Viedeň tohtoročné predsedníctvo ako výzvu.

 Rakúske predsedníctvo v Rade EÚ bude jednou z tém pripravovaného stretnutia riaditeľov magistrátov Bratislavy, Budapešti, Ľubľany, Prahy a Viedne, ktoré sa bude konať vo Viedni v dňoch 18. až 19. júna 2018.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2016
V Bratislave sa zídu odborníci na vodný manažment
V rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ (SK PRES) sa v utorok 25. októbra v Bratislave uskutoční medzinárodná konferencia Mestá a voda, ktorá sa bude konať v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.
viac
08.08.2017
Krajská prokuratúra podá pre zákaz herní na mesto žalobu
Krajská prokuratúra v Bratislave podá na hlavné mesto žalobu. Dôvodom je, že bratislavskí mestskí poslanci koncom júna nevyhoveli protestu prokurátora voči všeobecne záväznému nariadeniu (VZN) o zákaze umiestnenia herní v hlavnom meste.
viac
27.09.2019
Cyklovýlet OBSE z Viedne do Bratislavy
Slovensko má za sebou už deväť mesiacov intenzívnej práce na čele Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), ktorá je najväčšou regionálnou bezpečnostnou organizáciou na svete.
viac
12.11.2019
Mesto ponúka adopciu zelene, chce eliminovať samovoľné vysádzanie
Mesto Bratislava ponúka obyvateľom, neziskovým organizáciám, firmám či podnikateľom možnosť "adoptovať" si zeleň. Chce tak umožniť dobrovoľníkom aktívne sa zapojiť do starostlivosti o plochy zelene v meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %