Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.04.2019 06:20

Rieku Muránka budú čistiť od odpadu v 20 obciach


Ilustračná snímka (tasr)


Dovedna 20 obcí Revúckeho okresu sa zapojí do spoločného čistenia rieky Muránka a jej prítokov počas 26. a 27. apríla. Ako informovala Jana Šmídtová zo Správy Národného parku Muránska planina, ide o druhý ročník tohto environmentálneho podujatia.


„Takto spoločne chceme ukázať, že nám na prostredí, ktoré nás obklopuje a v ktorom žijeme, pracujeme, vychovávame svoje deti a svoje vnúčatá, naozaj záleží. Gemer je síce zaradený medzi najchudobnejšie regióny Slovenska s najvyššou mierou nezamestnanosti, no jeho bohatstvo v podobe prírodných hodnôt je nevyčísliteľné,“ uviedla Šmídtová.       

Ako dodala, do čistenia rieky od odpadu sa zapoja dobrovoľníci z celej Muránskej doliny, rybári, aktivisti, ochranári, vodáci, ale aj žiaci a študenti miestnych škôl či zamestnanci rôznych organizácií.

„Ak sa nechcete len prizerať na hromadiaci sa neporiadok okolo seba a chcete pomôcť pri čistení Muránky, môžete sa do spoločnej akcie zapojiť. Bližšie informácie o podujatí získate na obecnom alebo mestskom úrade v katastri obce, v ktorej by ste chceli pomôcť,“ zakončila Šmídtová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.03.2017
Z kanalizácie robia nezodpovední ľudia smetisko
Ľudia často z nevedomosti alebo nezodpovednosti vypúšťajú do verejnej kanalizácie aj odpadové vody, ktoré obsahujú to, čo tam nepatrí. Napríklad, splachujú zvyšky jedál, pričom tie môžu spôsobiť, že pritiahnu potkany a to nie je nič príjemné. Jedlo ale nie je jediné, čo do kanalizácie nepatrí.
viac
14.05.2020
Dobrovoľníci čistili rieku Ondava aj tento rok
Splav úseku rieky Ondava medzi obcami Slovenská Kajňa a Hencovce v okrese Vranov nad Topľou bude aj tento rok nielen športovým, ale i estetickým zážitkom. Počas ôsmeho ročníka pravidelnej májovej akcie tam dobrovoľníci vyzbierali 900 kilogramov odpadu.
viac
03.05.2021
Do čistenia Ondavy sa zapojil rekordný počet obcí a dobrovoľníkov
Do deviateho ročníka organizovaného čistenia brehov rieky Ondava sa v sobotu zapojil rekordný počet obcí. Priamo z lodí naplavený odpad zbieral aj dosiaľ najväčší počet vodákov.
viac
26.04.2022
Pri čistení Muránky vyzbierali v Revúcej takmer 2600 kg odpadu
Ochranári, samosprávy, žiaci a dobrovoľníci vyzbierali v piatok (22. 4.) počas akcie Spoločne za čistú Muránku v Revúcej takmer 2600 kilogramov (kg) odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %